Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

SUSRET S UMJETNIKOM: DAVID MALJKOVIĆ

U 17 sati, Zbirka Richter, Vrhovec 38

U Zbirci Richter na Vrhovcu ove srijede publika će imati prilike razgovarati s umjetnikom Davidom Maljkovićem koji je „okupirao“ Zbirku prostorno-specifičnom filmskom instalacijom Images with Their Own Shadowsposebno napravljenom za taj prostor. David Maljković (Rijeka, 1973), jedan od najpriznatijih hrvatskih medijskih umjetnika na međunarodnoj sceni, u okviru izložbenog ciklusa SintArt predložio je projekt koji se referira na opus arhitekta i umjetnika Vjenceslava Richtera i nasljeđe modernizma. Prepoznat i u svijetu po tematiziranju modernizma i društvenog konteksta u kojem je on nastao, a posebice kolektivne amnezije i potiskivanja, ovim projektom u Zbirci Richter Maljković reinterpretira podjednako Richterovo stvaralaštvo kao i uvjete u kojima je ono nastajalo.

U razgovoru koji s umjetnikom vodi kustosica izložbe Vesna Meštrić saznat ćemo među ostalim što to povezuje Richterove grafike Slike s vlastitom sjenom s novimMaljkovićevim radom, u kojem neznatnom intervencijom stvara novi misaoni i vizualni okvir.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.