Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ZIMZELENI FILMSKI KLUB: Projekcija filma „AMERIČKA NEVJESTA“

Izložba i film za 10kn! U petak, 4. studenog 2011, U 18 sati, u dvorani Gorgona

Muzej suvremene umjetnosti nastavlja program Zimzeleni filmski klub u kojem za sve umirovljenike i osobe s invaliditetom svaki mjesec organizira posebnu projekciju filma i posjet izložbi za samo 10 kn.

Ova posebna ponuda ovog puta vrijedi i za grupe učenika, grupe studenata Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i grupe učenika škola stranih jezika (najmanje 10 osoba).

Projekcija filma, Američka nevjesta je u petak 4.11. u 18 sati!
Pripazite! Muzej se zatvara u 18 sati, a izložba Krajolik nulte točke natjerat će vas da izgubite pojam o vremenu! Zato si obavezno ostavite dovoljno vremena za razgledavanje izložbe prije projekcije.

Britanska retro romantična komedija Američka nevjesta (Easy Virtue) ekranizacija je knjige britanskog dramatičara Noela Cowarda. Easy Virtue prvi je put ekraniziran još daleke 1928. kada ga je kao nijemi crno-bijeli film režirao legendarni Alfred Hitchcock. Posljednju ekranizaciju Easy Virtue režirao je Stephan Elliott koji je ujedno i koscenarist filma. Naizgled idilični svijet obitelji Whittaker duboko će uzdrmati kada se John s putovanja Europom vrati s nevjestom i to glamuroznom i emancipiranom Ameikankom Laritom, čija su strast automobilske utrke, a usto ne mari za englesku uštogljenost i okamenjenu tradiciju. Na svekrvine manipulacije da je ocrni i izbaci, odgovara svojim nekonvencionalnim metodama...

Američka nevjesta (Easy Virtue)
romantična komedija, Velika Britanija, 2008, 93 min.
redatelj: Stephan Elliott
uloge: Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas, Colin Firth

Svoj dolazak najavite na mail marijeta.karlovic@msu.hr ili pozivom na broj telefona 01 605 2735.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.