Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

NATJEČAJ T-HT nagrada@msu.hr2011

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i T-Hrvatski Telekom petu godinu za redom objavljuju Natječaj na kojem će dodijeliti četiri nagrade za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom:T-HTnagrada@msu.hr

T-Hrvatski Telekom 2007. godine postao je glavni partner Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Prva izložba održana je 2007. god. i ova se inicijativa potvrdila kao jedan od najznačajnijih i najvitalnijih izložbenih projekata u posljednjih nekoliko godina. Devet nagrađenih i dva otkupljena rada već je našlo svoje mjesto u budućoj T-HT zbirci.
Ovim Natječajem pozivamo na suradnju umjetnike čiji interes zaokuplja medijska umjetnost ali i tradicionalni mediji ili pak područja koja nastaju njihovim presijecanjem. Bit će dodijeljene sljedeće otkupne nagrade u neto iznosima: prva nagrada iznosi 75.000,00 kuna, druga nagrada iznosi 70.000,00 kuna, a treća 65.000,00 kuna. Četvrta nagrada bit će Nagrada publike u neto iznosu od 15.000,00 kuna. Publika će birati radove nakon izložbe koju će od odabranih radova pripremiti žiri. Otkupljeni radovi postat će dijelom buduće zbirke MSU/T-HT.

Pozivamo umjetnike na sudjelovanje u Natječaju. Od prijavljenih kandidata očekuje se da budu državljani Republike Hrvatske. Uvjet za sudjelovanje na Natječaju jest da radovi budu iz razdoblja nakon 1. siječnja 2007. godine. Koncept buduće zbirke obuhvaća radove temeljene na novim tehnologijama komunikacije, multimedijalnoj proizvodnji slike i zvuka, odnosno, s jedne stane medijsku umjetnost, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge strane područje presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost. No, područje interesa obuhvaća i one radove koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu spram vizualnih umjetnosti i društvenih zbivanja.

Na Natječaj se prijavljuje maksimalno jedan rad, koji je umjetnik sam producirao. Umjetnik žiriju treba omogućiti uvid u djelo uživo kako bi donio konačan sud. Prijava mora sadržavati: osobne podatke: ime, prezime, adresu, telefon, e-mail adresu; profesionalni životopis; dokumentaciju o prijavljenom radu s tehničkim podacima o radu (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja); dokumentacija uključuje obavezno fotografiju ili nacrt rada (18x24 cm), te iste podatke na CD-u (jpeg, 300 dpi) odnosno DVD-u, ukoliko je riječ o video i filmskim radovima, te izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu (izjava sadrži: stav koji umjetnik iskazuje radom, te precizan opis rada – materijale, postupke i prostornu dispoziciju – maksimalno dvije kartice teksta). Napomena: Molimo sve navedene podatke na hrvatskom i engleskom jeziku!

Pored javnog i otvorenog, Natječaj je i pozivnog karaktera. Radove ocjenjuje i odabire međunarodno stručno povjerenstvo. Imena pozvanih umjetnika i članova žirija objavit ćemo uskoro.

Natječaj je otvoren do 31. Prosinca 2011. godine.

Zakašnjele ili nepotpune prijave neće se razmatrati.
Molimo Vas da prijave šaljete na adresu:

Muzej suvremene umjetnosti
Avenija Dubrovnik 17
10010 Zagreb

Prijavnicu možete preuzeti ovdje


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.