Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

CIMAM KONFERENCIJA U MSU

Godišnja konferencija CIMAM-a (Komiteta za muzeje i zbirke moderne umjetnosti), Međunarodnog savjeta za muzeje ICOM-a održava se od 14. do 17. studenog 2011. u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu.

Konferencija je organizirana u suradnji Moderne galerije Ljubljana, Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba i sarajevskog ARS AEVI.

Tema konferencije „Muzeji i grad“ odnosi se na složen odnos muzeja i njegova neposredne okoline. Postavlja se pitanje što je to „neposredna okolina“ i je li posljednjih desetljeća bilo kakve promjene u našem razumijevanju tog pojma? Također, propituje se što je prostor muzeja, koji više ne čini samo zgrada/arhitektura, nego je u isto vrijeme i grad - lokalni fizički grad i globalni virtualni grad.

Oko 160 muzealaca, kustosa i ravnatelja muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz cijeloga svijeta boravit će na konferenciji i brojnim programima, što je jedinstvena prilika da upoznaju lokalnu scenu, kulturu i suvremenu umjetnost s područja regije.

Više o programima: www.cimam.org


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.