Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

PROGRAM: RADNIČKA KLASA IDE U MSU

Program besplatnih stručnih vodstava za kolektivne posjete radnica i radnika.

Ne obećavamo radničkoj klasi raj, jer tamo je ionako po svoj prilici dosadno, ali joj možemo obećati zanimljivu izložbu Socijalizam i modernost. Na njoj ćemo se prisjetiti kako se nekadašnje besklasno društvo ipak dijelilo na radničku klasu i crvenu buržoaziju, kako se živjelo na kredit i na „veresiju“, kako se putovalo na more fićom ili nekim sličnim prometalom bez klimatizacije, kako se gledao San Remo i slušao Radio Luxemburg na Rizovim prijamnicima velikim kao kuća i mnoge druge stvari koje nam se danas čine bajkovitima i nedostižnima. Također, saznat ćemo što je značilo živjeti u modernističkom dobu nezaustavljivog progresa, kako je to bilo živjeti budućnost ovdje i sada, kretati se na proizvodnoj traci napretka, u neprestanoj želji za bržim, jačim, ljepšim... Je li socijalizam završen projekt i što smo sve naučili iz tog doba? Možemo li konačno, na prošlost gledati bez nostalgije, kritički i snošljivo?
Besplatna stručna vodstva za grupe radnica i radnika hrvatskih tvornica i tvrtki osigurava tim Eduakcije. Predbilježbe na email: eduakcija@msu.hr i telefon (01) 6052719


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.