Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

SUSRET S ANICOM ZUBOVIĆ

U 18 sati, u dvorani Gorgona
Cijena ulaznice je 40kn, a za posjetitelje 60+, umirovljenike i osobe s invaliditetom posebna cijena od 20kn.

Anica Zubović, jedna od legendi jugoslavenske estrade, i danas je pjevačica zvonka glasa čiji je koncert u klavirskoj i vokalnoj pratnji Ronalda Brausa, posebno upriličen u Muzeju suvremene umjetnosti u okviru izložbe Socijalizam i modernost; Umjetnost, kultura, politika 1950-1974. U razgovoru s Ronaldom Brausom, u svojevrsnom dijalogu dviju generacija i dijalogu dvaju vremena, saznat ćemo što je to „natjeralo“ Anicu da se nakon klasične pjevačke naobrazbe, zaputi u svijet zabavne glazbe. Kako je Nikica Kalogjera „lansirao“ Anicu, nagovorivši je da za Radio Zagreb snimi njegovu obradu pjesme „Negdje u dalekom svijetu“
(temu iz vesterna Crvene podvezice) i kako je ta pjesma postala veliki radio hit pedesetih godina. Odmah potom Anica je snimila prepjev talijanskog hita Poput bršljana (s festivala u San Remu, 1958. ) što joj je otvorilo vrata mnogobrojnim, tada vrlo popularnim festivalima poput Opatijskog, Splitskog, Zagrebačkog, Beogradskog, Krapinskog i drugih. Što danas radi Anica Zubović i kako teku umirovljenički dani slavne pjevačice saznat ćemo u razgovoru s prijateljem i kolegom Ronaldom Brausom, veoma angažiranom pjevaču, vokalnom pedagogu i osnivaču mnogih glazbenih projekata poput ''Opera b.b.'', Zagrebačka putujuća komorna opera bez adrese. U sklopu tog projekta Ronald Braus prvi je umjetnički direktor koji je u suradnji sa Scenom Travnom 15. veljače 2009. omogućio prvu izvedbu opere u Novom Zagrebu.

Za posjetitelje Treće dobi uoči koncerta u 17 sati organizirano je stručno vodstvo jednog od vodećih povjesničara suvremene povijesti, dr. prof.Tvrtka Jakovine, suautora izložbe Socijalizam i modernost.

Cijena ulaznice za izložbu i koncert za posjetitelje 60+, umirovljenike i osobe s invaliditetom: 20 kuna; Za sve ostale kategorije posjetitelja cijena ulaznice je 40 kuna.

Rezervacija i kupnja ulaznica na recepciji MSU-a; tel: (01)6052700
Dodatne informacije: eduakcija@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.