Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Glazba u pokretu: Fronesis

Koncerti avangardne glazbe u postavu Zbirki u pokretu

U nedjelju, 11. prosinca u 12.00 sati

Fronesis

Prvi novoutemeljeni profesionalni novozagrebački ansambl avangardne glazbe i ove godine uoči blagdana koncentrira u Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu.

U nedjelju, 11. prosinca u 12.00 sati nastavit ćemo s koncertima započetim u prošle godine u muzejskom postavu Zbirke u pokretu i na zanimljiv način upotpuniti cjelovitost doživljaja suvremene umjetnosti i dati joj novu dimenziju.

Kao i prošli koncerti i ovaj je zamišljen kao upoznavanje publike s nepoznatim područjima suvremene glazbe. U razgovoru o izvođenim djelima, prije i poslije izvedbi, voditelji projekta, akademik dr. Nikša Gligo i kompozitor Mladen Tarbuk, uz prisutne izvođače, upoznavat će publiku s pojedinim segmentima suvremene avangardne glazbe.

Tako će započeti redovito djelovanje ansambla FRONESIS, prvog glazbenog tijela smještenog u Novom Zagrebu. Ansambl je sastavljen prema „ključu“ kvalitete i obuhvaća ponajbolje komorne i orkestralne glazbenike koji djeluju u gradu Zagrebu.

Program:

1. Vjekoslav Nježić: Četiri stavka za gudače
2. Berislav Šipuš: Ad te, za violončelo i gudače
3. Mladen Tarbuk: Preludij, arija i fuga

Pridružite nam se Glazbom u pokretu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.