Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Shopworks@MSU

DUĆAN ZBIRKI U POKRETU
1. kat Zbirki u pokretu

U Muzeju suvremene umjetnosti otvoren je posebno osmišljen dućan s dizajnerskim predmetima „Shopworks“, nadahnutima djelima hrvatskih i stranih umjetnika predstavljenih u postavu Zbirki u pokretu.

Shopworks, u prijevodu ‘radovi za dućan', naslov je projekta koji je zamišljen kao kontinuirana suradnja dizajnera i muzeja u svrhu promišljanja pojma i funkcije muzejskog dućana, kao i oblikovanja primjeraka koji su istodobno podsjetnik na muzejsku kolekciju i autorski rad dizajnera.

Projekt je započeo 2009. godine, uoči otvorenja nove zgrade Muzeja suvremene umjetnosti
u Zagrebu, kao radionica (workshop) na kojoj su sudjelovali tadašnji studenti Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i kustosi MSU-a, a na MSU dan 'radovi za dućan' – Shopworks su predstavljeni u posebno osmišljenom i dizajniranom dućanu Shopworks@MSU u prostoru Zbirki u pokretu MSU-a.

Prevođenjem umjetničkih djela iz Zbirki u pokretu u novi ili sličan medijski jezik, nastale su dizajnerske izvedenice čiju poruku kupci Shopworksa proširuju izvan granica muzeja, koristeći ga i smještajući ga u svakodnevno okruženje.

Umjetnička djela Josepha Beuysa, Borisa Bućana, Andréa Caderea, Julija Knifera, Zlatka Kopljara i Josipa Vanište u dizajnerskom su prijevodu postala začudni predmeti novih značenja koji će za ljubitelje suvremene umjetnosti i dizajna biti inspirativan i nesvakidašnji podsjetnik na kolekciju MSU-a.

Sudionici projekta:

dizajneri - autori Shopworksa: Sarah Baron Brljević, Mia Bogovac, Zoran Đukić, Dora Đurkesac, Kristina Ivančić, Maja Kolar, Draga Komparak, Kristina Lugonja, Maša Milovac, Jan Pavlović

Muzej suvremene umjetnosti:
voditeljica projekta: Tihana Puc
savjetnici na projektu: Nada Beroš i Tihomir Milovac
voditelj MSU dućana: Igor Bulatović
produkcijski tim: autori Shopworksa, Igor Bulatović, Tihana Puc

DODATNE INFORMACIJE:
shopworks@msu.hr /
Tihana Puc / tihana.puc@msu.hr / tel: 01 605 2721 /
Igor Bulatović / igor.bulatović@msu.hr/ tel: 01 6052737Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.