Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Premijera projekta: PERSONA

Od 20. do 23. 12. 2011, u 20 sati u dvorani Gorgona

20. 12. 2011. u 20 sati PRETPREMIJERA
21. 12. 2011. u 20 sati PREMIJERA
22. 12. 2011. u 20 sati REPRIZA
23. 12. 2011. u 20 sati IZVEDBA NA ENGLESKOM

Izvedba projekta Persona odvit će se u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti od 20. do 23. prosinca 2011 u 20 sati:

20. 12. 2011. u 20 sati PRETPREMIJERA
21. 12. 2011. u 20 sati PREMIJERA
22. 12. 2011. u 20 sati REPRIZA
23. 12. 2011. u 20 sati IZVEDBA NA ENGLESKOM

Ulaznice: 50 kn
Studenti i umirovljenici: 25 kn
Karte ce biti u prodaji sat vremena prije predstave na blagajni MSU-a, a rezervacije su na broj mobitela: 091 5393392 ili na email: eliveric@vip.hr

Ideja, režija i izvedba: Nataša Lušetić

Polazeći od činjenice da riječ “persona” ne znači ništa drugo nego “lice u unaprijed zadanom scenariju”, ovaj se projekt bavi odnosom izmedju lica i zadanih okolnosti u mediju kazališta, filma i interneta (youtube). Drugim riječima, Persona istražuje pojam i konstrukciju identiteta kroz pitanja kao što su: je li identitet kreativni prostor u kojem individua izražava sebe dodavanjem i oduzimanjem hormona i organa na isti način kao što bi izrazila sebe uredjenjem svoga stana? Ili je identitet naslijedjeno “breme” uvjetovano besperspektivnom društvenom pozicijom, zadnje utočište u pustinji neostvarenosti u kojoj se osoba počinje poistovjećivati sa tlom, rasom i nacijom kojoj pripada u nedostatku drugih repera? Ili je identitet prostor repeticije u kojem individua postoji isključivo kao imitacija sebe, kao imitacija prijašnjih repeticija, serija radnji i navika bez “počinioca”?

Direktor fotografije: Bruno Bahunek
Montaža: Vjeran Pavlinić
Kostimi: Nataša Mihaljčišin
Producent: Edvin Liverić
Obrada slike: Krsto Jaram
Obrada zvuka: Dražen Gavrilović i Livada Produkcija
Maska i frizure: Marija Bingula
Asistent producenta: Darko Ramljak
Tehničko vodstvo: Tomislav Šmider
U ostalim ulogama: Bojan Navojec, Miloš Žerajić, Kyra, Ivan Prusina, Edvin Liverić, Kiki
Projekt potpomogli: Farma Driade, Lamparna - Labin Art Express, Butique AXA, NAMA, Magic Market, Victoria's Secret
Posebna zahvala: Antun Andrijanić, Ivan Gadanac, Sara Antonini, Daen Zahtila, djelatnici Željezničke postaje Lupoglav

Nataša Lušetić, CV

Nataša Lušetić je glumica, režiserka i teoretičarka. Od završetka školovanja na East 15 Acting School u Londonu i Jacques Lecoq Ecole Internationale du Théâtre u Parizu bavi se fizičkim teatrom, ‘invisible’ performansom i multimedijalnim projektima. Tokom zadnjih 15 godina surađivala je s brojnim kazališnim, vizualnim i video umjetnicima kao što su Jean-Michel Bruyère, Griftheater, Olivier Provigly i Aernout Mik. 2001 osnovala je u Amsterdamu intedisciplinarni kolektiv sub rosa koji je posvećen stvaranju multilokacijskih interaktivnih projekata za samo jednu osobu te čiji su projekti Virus, Demediocratic i Intersecting Perspectives izvođeni u Europi i Hrvatskoj. Natašin teoretski rad bavi se intermedijima i kulturološkim performativitetom. Ranije ove godine Nataša je obranila doktorsku tezu na univerzitetu u Exeteru (Engleska) gdje je zadnjih godina i predavala, kao i na univerzitetu u Portmouthu. Njezini radovi mogu se naći u publikacijama kao što su Performance Research i TDR. Nataša je također i dobitnik brojnih nagrada i stipendija, između ostalih Arts and Humanities Research Council Doctoral Grant (UK), Fulbright i Artslink (US), te nagrada Vladimir Nazor i Mediteraneo (HR). Hrvatska publika najbolje je poznaje po predstavma Dekadencija, Imago i Egomania, te filmu 100 Minuta Slave.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.