Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

PRAZNICI U MSU

PROVEDITE ŠKOLSKE PRAZNIKE U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI NA ZANIMLJIVIM IZLOŽBAMA, RADIONICAMA I FILMSKIM PREDSTAVAMA!

IZLOŽBA: 7. U AKCIJI
Školica, do 15.1.2012.
Didaktička izložba radova učenika sedmih razreda osnovnih škola Grada Zagreba „7. u akciji“ produžena je do 15. 1. 2012. kako bi se svi sedmaši tijekom školskih praznika još jednom prisjetili što su to naučili na satovima likovne kulture, pogledali najzanimljivije radove i doveli svoje prijatelje, roditelje i znance u MSU. Izložba je nastavak suradnje Pedagoškog odjela MSU-a s učenicima i nastavnicima likovne kulture zagrebačkih osnovnih škola. Organizator je Županijsko vijeće likovne kulture Grada Zagreba. Izložba se može razgledati u radno vrijeme Muzeja. Ulaz je slobodan.

RADIONICA ZA DJECU I MLADE UTORKOM OD 11 DO 13:
Enciklopedije prije Wikipedije, MSU café
Dob: od 7 do 15 godina
Svakog utorka tijekom siječnja 2012. MSU organizira male radionice u sklopu izložbe Socijalizam i modernost na koje pozivamo djecu različitog uzrasta da prekopaju roditeljske ormare i police, pronađu i donesu stare enciklopedije, nezaobilazan dio dječjeg odrastanja u vrijeme prije kompjutora i interneta. U našim radionicama pokušat ćemo kroz kratka kviz-natjecanja testirati brzinu i kvalitetu odgovora koje nam nude Google i Wikipedia s jedne strane i ''1000 zašto, 1000 zato'', odnosno ''Svijet oko nas'' s druge strane. Dva tima dobit će set od dvadesetak društveno-povijesnih pitanja koja se bave razdobljem socijalizma i modernosti te će trebati upotrebom pisanog ili digitalnog izvora pronaći što kvalitetnije odgovore.
Voditeljice radionice: Marijeta Karlović, Petra Srbljinović i Martina Vidas Butorac
Prijave na email: eduakcija@msu.hr

SUBOTA 14.1.

MALA RADIONICA IGRAČAKA I POKUĆSTVA, 16 do 18 sati

Zelena soba; Dob: od 7 do 14 godina

Potaknuti posjetom izložbi Socijalizam i modernost u našoj ćemo radionici izraditi jednostavne elemente od kartonske ambalaže, zatim ih obojati i potom od njih „graditi“ igračke, prometna vozila i pokućstvo koje će poslužiti lutkama i drugim igračkama da nađu odgovarajući okvir za priče ispričane prije pola stoljeća... Vjerujemo da će vašu maštu dodatno rasplamsati dijelovi izložbe u kojima su predstavljene naslovnice časopisa i plakati tog vremena, kuhinjske i sobne garniture i mnogi drugi detalji koji su činili svakodnevicu domova sredinom prošlog stoljeća. Voditeljica radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica. Prijave na email:eduakcija@msu.hr ili tel. 01 605 27 00, najkasnije do 13.1.2011

FILMOVI ZA DJECU U KINU METROPOLIS

Čarobno srebro (Julenatt i Blafjell), obiteljski fantastični, 84 minute
Norveška, red. Katarina Launing, Roar Uthaug
s hrvatskim titlovima
Princeza Plava ruža maleni je gnom koji živi duboko u norveškim planinama. Mala skupina gnoma odgovorna je za prijelaz iz dana u noć. Taj se trenutak naziva čarobni sat, a omogućava ga čarobno srebro koje ti gnomi posjeduju. Kada dođe do krađe tog srebra, na svijet pada vječita tama. Princeza Plava ruža kreće na veličanstveno putovanje kako bi vratila srebro i izbavila svijet iz vječite tame.
Čarobno srebro se temelji na popularnim norveškim TV-serijama Jul i Blafjell i Jul pa Manetoppen na koje se čvrsto oslanja percepcija Božića cijele jedne generacije.

Niko - božićna potraga (Niko - Lentäjän poika), crtani za djecu, 80 minuta
Finska, red. Michael Hegner, Kari Juusonen
sinkroniziran na hrvatski

Niko je mali sob koji sanja da nauči letjeti i da jednog dana upozna svog pravog tatu. Njegov tata je pripadnik legendarnih Letećih snaga Djeda Mraza. Međutim, prava istina je da on nikada nije sreo svog oca i da, ustvari, nitko ni ne vjeruje u njegove priče o takozvanom slavnom tati. I da ... svi se smiju njegovim pokušajima da leti jer on cijelo vrijeme samo pada - premda to radi super.
Niko svima mora dokazati da nisu u pravu. Nakon što zbog Nikine nepromišljenosti, vukovi napadnu njegov mirni dom u Dolini sobova, Niko osjeća užasnu krivnju što je ugrozio sigurnost svoje zajednice. Nesretan i očajan, odvažno krene tražiti Mrzlu ledinu gdje obitava Djed Mraz kako bi napokon pronašao svoga tatu. Njegovo putovanje pretvara se u opasnu pustolovinu kroz divlje i nepoznate predjele, samotne šume i ledene oluje. Putem otkriva da vođa vučje družine Mrle želi uništiti Leteće snage Djeda Mraza, ali i samog Djeda Mraza i zauzeti njihovo mjesto...


Jona Jona pingvin (Yona Yona pengin), animirani za djecu, 87 minuta
Japan, r. Rintaro
s hrvatskim titlovima
Coco je usamljena djevojčica koja šeta ulicama grada. Njen tata više nije pored nje, ali joj je sašio kaput u kojem Coco sliči na pingvina. Coco bi voljela biti pingvin, zato stalno nosi svoj kaput. Druga djeca je ne razumiju i često joj se smiju. Lutajući ulicama jedne večeri, ova usamljena djevojčica sreće zanimljive prijatelje sa kojima će stići do magične zemlje u kojoj žive goblini. Goblini vjeruju da će se jednog dana pojaviti pingvin i spasiti ih od zlog Buka-Bua koji želi uništiti njihov grad.
Jona jona pingvin je rad jednog od najpoznatijih japanskih redatelja animea poznatog pod pseudonimom Rintaro. Film ima dizajn, atmosferu i senzibilitet klasične anima priče, koju prati suvremena animacija.

Raspored filmova i cijene ulaznica možete pogledati ovdje: http://www.msu.hr/#/hr/19428/


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.