Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Hitna arhitektura: male korisne promjene u stanovanju

Prezentacija rezultata radionice HITNA ARHITEKTURA
Ispred čitaonice, od 12 do 14 sati
Oni koji su prije dva tjedna zatražili savjet arhitekta, na današnjoj će radionici biti upoznati s istraživanjem i rezultatima rada grupe Archisquad.

hitnaArhitektura istraživački je projekt grupe Archisquad o postojećim stambenim uvjetima u svrhu poboljšanja individualnih i kolektivnih navika stanovanja, te prostora suživota stanovnika Novog Zagreba. Projekt se sastoji od besplatnih arhitektonskih konzultacija, koje će se održati u predvorju MSU-a, te se pozivaju posjetitelji, stanovnici kvarta da sudjeluju i podijele svoja stambena iskustava i potreba. Na temelju predstavljenih problema tim stručnjaka pružit će konkretna rješenja, o tome kako malim investicijama, ne nužno financijske nego prije emotivne prirode, možemo mijenjati svoj svijet na bolje.

ARCHIsquad – odred za arhitekturu savjesti, grupa je mladih arhitekata koja se bavi pitanjima društveno osjetljive arhitekture. Osnovana je 2006. u Zagrebu. Raznovrsni projekti uključuju lokalne edukativne, umjetničke i arhitektonske pro bono projekte, te nagrađivana sudjelovanja na međunarodnim natječajima. Posljednji angažirani projekt grupe scenografija je za predstavu „Ovo bi mogla biti moja ulica“ u ZKM-u u listopadu 2010. Pilot projekt hitnaArhitektura uspješno je pokrenut u Galeriji Prozori na Peščenici u proljeće 2011, nastavljen u Momjanu u sklopu festivala Vizura Aperta 2011, a svoju treću etapu iskušat će u MSU-u u neposrednom radu sa stanovnicima Novog Zagreba.

hitnaArhitektura – radni tim: David Azinović, dia; Ana Dana Beroš, dia; Vedran Družina, aps.arh.; Mirna Horvat, dia; Luka Juras, dipl.diz. dia; Hrvojka Kalogjera, dia

Na konzultacije je poželjno donijeti podloge na temelju kojih će se rješavati konkretni problem (npr. tlocrt ili skica stana, fotografije prostorija ili specifičnih detalja) kako bi se tim što lakše i podrobnije upoznao sa zadatkom, a ukoliko bude potrebno – rad se može nastaviti i e-mail prepiskom.
Potrebno je prijaviti sudjelovanje na: eduakcija@msu.hr ili telefon (01)605 27 19 najkasnije do 20. 1. 2012 do 17 satiUpozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.