Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

T-HTnagrada@msu.hr 2012

Odličan odaziv umjetnika na prestižni natječaj

Napunila se već i peta godina otkako Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i T-Hrvatski Telekom surađuju na natječaju na kojem će dodijeliti četiri nagrade za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom T-HTnagrada@msu.hr.

Na peti natječaj stiglo je 249 radova umjetnika svih naraštaja i izričaja. Tako dobar odaziv jamči da će i izložba selektiranih radova dati reprezentativan i kvalitetan uvid u recentnu produkciju vizualnih umjetnosti. Izložba, na koju je ulaz slobodan, održat će se od 24. veljače do 25. ožujka 2012.

Radove ocjenjuje i odabire Stručno povjerenstvo koje ove godine čine predsjednica, mr. Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a; zamjenica, Radmila Iva Janković, kustosica MSU-a; članovi Evelina Turković, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka; Darko Fritz, teoretičar, kustos i umjetnik; Zlatko Kopljar, multimedijalni umjetnik; Dunja Blažević, kritičarka, kustosica i producenticate Bart de Baere, ravnatelj Muzeja suvremene umjetnosti Antwerpen.

Tijekom trajanja izložbe, žiri će odlučiti o trima nagradama, a posjetitelji o tome što se njih najviše dojmilo. Bit će dodijeljene sljedeće otkupne nagrade u neto iznosima: prva nagrada u iznosu od 75.000,00 kuna, druga nagrada od 70.000,00 kuna i treća od 65.000,00 kuna. O četvrtoj nagradi odlučuje publika, a umjetnik će dobiti 15.000,00 kuna. Publika glasuje za radove na izložbi koju čine oni što ih je odabrao žiri. Otkupljeni radovi postaju dijelom buduće zbirke MSU/T-HT.

Osim što je javan i otvoren, natječaj je i pozivni. Ove su godine pozvani umjetnici: Kristina Lenard, Sandro Đukić, Silvio Vujičić, Damir Očko i Zlatan Vehabović.

T-Hrvatski Telekom 2007. godine postao je glavni partner Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

Prva izložba održana je 2007. s mnogo uspjeha pa se inicijativa potvrdila kao jedan od najznačajnijih i najvitalnijih izložbenih projekata u posljednje vrijeme.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.