Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: Kuća za lutke – kuća u doba socijalizma

Školica, od 13 do 15 sati za dob od 5–12 godina

Potaknuti izložbom „Socijalizam i modernost“, sudionici radionice „Kuća za lutke – kuća u doba socijalizma“ nastojat će kroz razgovor o izložbi i kreativno modeliranje dočarati sličnosti i razlike doma iz doba socijalizma i današnjega. Istražit će kako je određeni životni prostor, njegov raspored i opremljenost utjecao na našu svakodnevicu. Djeca će nakon razgledavanja dijela izložbe s namještajem, posuđem i kućanskim aparatima iz razdoblja od 1950. do 1974. pokušati rekonstruirati sličan prostor u kutijama za cipele koristeći različite materijale poput tkanine, papira s uzorcima, gline, žice, letvica… Također, njihov zadatak će biti da omoguće u tim mini-kućama ugodan život za svoje lutkice nadopunjavajući prostor fotografijama proizvoda koji su se koristili u vrijeme socijalizma – poput pića Cocta i Pipi, čokolade Braco i Seka, različitih automobila, mopeda, koturaljki... Po završetku radionice, djeca će trebati ukratko objasniti u čemu se njihova kreativna kuća razlikuje od one u kojoj stvarno žive, koje su koje su prednosti, a koji nedostaci življenja nekada i danas.
Voditeljica radionice: Natalia Borčić, apsolventica ALU
Prijave za radionicu na email: eduakcija@msu. hr ili na broj telefona: 605 27 00 najkasnije do petka 3.2.2012. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.