Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: Lica i što je skriveno iza

Zelena soba, od 16 do 18 sati, za dob od 5–12 godina

Ljudsko lice je jedinstveno umjetničko djelo prirode, svako je drugačije: ne postoje dva ista lica na svijetu. Kad se gledamo u zrcalo ili promatramo druge, pitamo se što se krije iza? Kako lice izgleda iznutra?
U našem stalnom postavu Zbrike u pokretu, postoji nekoliko radova koji se bave temom lica: Sanja Iveković napravila je odljeve ženskih lica od gipsa, umjetnik Marino Tartaglia promatrao je i slikao svoje lice koristeći pregršt žarkih boja, Julije Knifer nacrtao je 88 autoportreta u olovci i ugljenu, a u ateljeu Ivana Kožarića nalazimo bezbroj glava, portreta rađenih u raznima materijalima, od bronce do tapete za zid. Koristeći različite materijale, umjetnici su u izradi autoportreta ili portreta pronalazili uvijek „nova lica“, koja su na neki način skrivena ispod „pravih“.
U ovoj radionici naši će sudionici izraditi lice od kolažnog i novinskog papira te načiniti vlastiti autoportret ili portret nekog drugog. Tako će proučavati kako vide sebe, a kako gledaju druge.
Materijal i pribor su osigurani, a radionica je besplatna.
Voditeljica radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica
Prijave za radionicu na email: eduakcija@msu.hr ili na broj telefona; (01) 605 27 00 najkasnije do petka 17.2.2012. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.