Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: KAD SAM U MUZEJU, JA…

Ekstenzija, od 16 do 18 sati za dob od 5–15 godina

U radionici za djecu svih uzrasta, kroz razgovor i međusobno druženje, naši će mladi posjetitelji uz pomoć voditeljice Marijete Karlović, promisliti o tome kako se valja ponašati u muzeju. Na radionici ćemo istaknuti razlike u ponašanju na ulici, u domu, u školi i u muzeju. Što nam je važno kad šetamo galerijskim prostorom, kako se zabaviti, naučiti ponešto u poticajnom muzejskom okruženju, a pritom se pristojno odnositi prema umjetninama i njihovu prostoru – neka su od pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti u ovoj radionici „malog muzejskog bontona“.
Svrha je radionice potaknuti djecu da sama odluče o tome što je dopušteno u muzeju, na što nas muzejski prostor navodi, a što nije prikladno ponašanje u njemu. Također, radionica će prezentirati muzej kao mjesto koje djeci omogućuje kreativni razvoj i zabavu, u kojem se mogu slobodno izraziti i otvoreno diskutirati o svemu što ih zanima, poštujući prostor koji ih okružuje, kao i različite skupine posjetitelja u njemu. Zajedničke odluke/izjave djeca će ispisati u obliku plakata, doraditi ga likovno i grafički, te ga na kraju postaviti u edukativnomu prostoru Školice. Na taj će način prenijeti svoja iskustva i drugoj djeci koja posjećuju muzej i Školicu, ostavljajući im dovoljno slobodnog prostora za nadopunu.
Materijal i pribor su osigurani, a radionica je besplatna.
Voditeljice: Marijeta Karlović, povjesničarka umjetnosti; Ana Vrbanić, studentica povijesti umjetnosti
Prijave za radionicu na email: eduakcija@msu.hr ili na broj telefona; (01) 605 27 00 najkasnije do petka 24. 2. 2012. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.