Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA ZA NAJMLAĐE: SAM SVOJ MAJSTOR

Školica, od 13 do 15 sati

Dob: 5-10 godina

Rad umjetnice Nikoline Ivezić, postavljen na izložbi T-HTnagrada@msu.hr ima formu bojanke za djecu, međutim, ne donosi vesele dječje teme kakve bismo očekivali, nego stvarne prizore iz naše društvene zbilje, kao što su, na primjer, nezaposlenost, prosvjedi, nasilje itd.
Premda su ove teme važne i ozbiljne, u dječjoj radionici pozivamo najmlađe da, radeći u paru, osmisle sami svoju bojanku koja prikazuje svijet u kojem bi željeli živjeti.
Djeca će na velikom hamer papiru raditi po dvoje. Svatko će na svojoj polovici nacrtati idealni svijet, te odrediti koje boje se mogu koristiti za pojedine dijelove crteža. Nakon što su crteži gotovi, djeca će zamijeniti mjesta i bojati crtež prema uputama.
Na kraju radionice spojit ćemo sve papire u jednu veliku knjigu – bojanku, koju ćemo izložiti na završnoj izložbi T-HT LAB-a 24. i 25. 3. 2012.
Materijal i pribor su osigurani, a radionica je besplatna.
Voditeljica: Petra Srbljinović, povjesničarka umjetnosti
Prijave za radionicu na email: eduakcija@msu.hr ili na broj telefona; (01) 605 27 00 najkasnije do petka 2..3..2012. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.