Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Andreja Kulunčić sudjeluje u međunarodnom projektu Care Crisis / Kriza skrbi

Centar za suvremenu umjetnost Futura, Prag, 9. 3. 2012. - 27. 5. 2012.

U Centru za suvremenu umjetnost Futura u Pragu, u petak, 9. ožujka 2012. u 18 sati otvara se izložba Care Crisis / Kriza skrbi. Projekt, koji su osmislili španjolski kustosi David Arlandis i Javier Marroqui, povezuje umjetnost i istraživanje, a problematizira pojavu nazvanu „kriza skrbi“. Zbog krize u ekonomiji te neolibelarne politike i globalizacije mijenja se praksa skrbi u javnoj i obiteljskoj sferi.

U projektu je kao partner sudjelovao i Muzej suvremene umjetnosti, koji je uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, omogućio realizaciju video instalacije Andreje Kulunčić Within nastale u suradnji umjetnice s pacijentima psihijatrijske bolnice Vrapče i prof. Dubravkom Stijačić (defektolog, socijalni pedagog i psihoterapeut) . U istraživačkom dijelu projekta koji tematizira sve rašireniju pojavu stanja depresije u suvremenom (hrvatskom) društvu, osobito među ženama, sudjelovali su: psihoterapeut, Prof. dr. sc. Nataša Jokić- Begić (klinička psihologinja i psihoterapeutkinja), Prof.dr.sc. Biljana Kašić (sociologinja i feministička aktivistica).

Izložba u Centru za suvremenu umjetnost Futura dio je većeg višedisciplinarnog istraživačkog pothvata (feminizam, sociologija, ekonomija, globalizacijske studije) u kojemu je većina umjetničkih radova nastala kao rezultat istraživanja.

Na izložbi sudjeluju umjetnici: MIEKE BAL (NL), URSULA BIEMANN (CH), MARÍA GALINDO (BO), GABRIELA GOLDER (AR), ELZBIETA JABLONSKA (PL), GÜLSÜN KARAMUSTAFA (TR), ANDREJA KULUNČIĆ (HR), MAU MONLEÓN (ES), DANIELA ORTIZ (PE), LARISA SITAR (RO), ANNETA MONA CHISA & LUCIA TKÁČOVÁ (RO/SK)

Više o projektu Care Crisis:

http://www.futuraproject.cz/en/futura-centre-for-contemporary-art/current-event/


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.