Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

IDEMO NA VRHOVEC! Obiteljska subota u Zbirci Richter

Zbirka Richter, Vrhovec 38, subota od 11 do 13 sati

S velikim veseljem najavljujemo nastavak održavanja obiteljskih likovnih radionica u Zbirci Richter.
Pozivamo sve zainteresirane, uključujući naše stalne sudionike, da nam se priključe na Vrhovcu. Radionice će se održavati svake subote od 17. 3. 2012. pa sve do ljetnih školskih praznika.

Ciklus započinjemo nizom od tri uskrsne radionice 17. 3, 24. 3. i 31. 3. 2012, koje čine povezanu cjelinu.

1. RADIONICA 17. 3. 12, 11-13 sati
Prva je radionica namijenjena djeci predškolskog uzrasta. Djeca će naučiti kako kaširanjem balona izraditi ovalnu skulpturu jajeta koju će poslije na radionici 31. 3. ukrasiti. U oslikavanju i ukrašavanju jajeta djeca će se koristiti otiscima raznih predmeta i oblika, stvarajući zanimljive ritmove prema uzoru na ritmične kompozicije iz ciklusa Sistemskih grafika Vjenceslava Richtera.
Voditeljica Lana Gospodnetić

2. RADIONICA 24. 3. 12, 11-13 sati
Druga radionica uskršnjeg ciklusa za djecu je školskog uzrasta. Sudionici će također učiti kaširanje balona za pripremu i konačno oslikavanje/ukrašavanje gotovih jajeta.
Voditeljica Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica.

3. RADIONICA 31. 3. 12, 11-13 sati
U završnoj radionici sudjeluju sva djeca, predškolske i školske dobi, koja su kaširala balone na predhodne dvije radionice (ali to nije uvjet, mogu se uključiti i druga djeca).
S obzirom da su kaširani baloni suhi i spremni na oslikavanje, krećemo na rad... Podjeliti ćemo se u dvije grupe: jednu grupu vodi Lana (predškolci), a drugu Ksenija (djeca od 8-14 g.).
Ukrašavanje počinje nanošenjem temeljne boje. To može biti jedna ili više boja. Nakon što je temeljni sloj suh, krećemo s otiscima u raznim bojama, smjerovima i ritmovima. Otiske ćemo raditi s raznim oblicima i materijalima: stiroporom, gumenim ili drvenim oblicima, itd.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a materijal osiguran. Sudjelovanje treba najaviti na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr

DODATNE INFORMACIJE:
Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr

KAKO DOĆI:
Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus 129 iz Mandaličine do Vrhovca.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.