Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: SLIKA U NASTAJANJU

Školica, od 13 do 15 sati, za dob od 8 do 15 godina

Umjetnik Silvio Vujičić u radu pod nazivom Roşu / kao krv izlaže začudnu instalaciju zastora povezanog s napravom putem koje se karmin crvena boja ekstrahira iz tijela ženki kukca koji živi u Meksiku i tijekom trajanja izložbe kroz tkaninu polako ocrtava oblike. Postupak polaganog ''putovanja'' boje kroz tkaninu naziva se kapilarnost, tehnika je to kojom se biljke služe kako bi crpile vodu iz zemlje.
Na radionici ćemo naučiti kako iskoristiti kapilarnost tkanina poput gaze za stvaranje lijepih slika. Na papire ćemo kolažirati gaze tako da tvore slike, te ćemo ih zalijepiti na kocke ostavljajući krajeve gaze da vise. Kocke ćemo posložiti na postamente i povezati krajeve gaze u kantice s bojama. Naše slike postat će vidljive tek na izložbi T-HT LAB-a 24. i 25. 3. 2012.
Materijal i pribor su osigurani, a radionica je besplatna.
Voditeljica: Marijeta Karlović, povjesničarka umjetnosti
Prijave za radionicu na email: eduakcija@msu.hr ili na broj telefona; (01) 605 27 00 najkasnije do petka 16. 3. 2012. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.