Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Nagrada publike Stjepanu Šandrku

Nakon prebrojavanja glasačkih listića, saznali smo i dobitnika nagrade publike na ovogodišnjem, petom natječaju T-HT nagrada @ msu.hr.

Naviše glasova,119 od sveukupno 928, dobio je rad Stjepana Šandrka Martina Grlić gleda „Potpisivanje deklaracije o pripajanju zapadne Hercegovine i Popova polja Republici Hrvatskoj” Lovre Artukovića. Nagrada umjetniku je 15.000 kuna.

Izvučena je i nagrada za glasače. Čitač Planet9, koji omogućuje kupnju i čitanje e-knjiga, pripao je Maji Tondini iz Zagreba.

Stjepan Šandrk preispituje moći i granice tradicionalnog medija slikarstva. Šandrkove slike, u kojima je glavni sadržaj najčešće promatranje promatranja umjetničkog djela, provociraju miješanje različitih stupnjeva stvarnosti i specifičan doživljaj prisutnosti koji nastaje transferom prizora iz fotografskog predloška u medij slikarstva. Zamalo kultni status koji ima slika Lovre Artukovića tako je u Šandrkovoj reinterpretaciji s promatračicom, „zapela za oko“ posjetiteljima izložbe.Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.