Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: SVJETILJKE OSJEĆAJA

Od 13 do 15 sati, Školica, za dob do 5 do 12

Prije radionice posjetit ćemo drugi kat stalnog postava Zbirke u pokretu, gdje se nalazi instalacija umjetnika Gorana Petercola „Sjene 139“ u kojoj se umjetnik igra svjetlom i volumenima od kojih je sastavljena njegova golema metalna skulptura. Kako svjetlo utječe na nas i na način kako vidimo svijet oko sebe? Razgovarat ćemo o tome kako različito obojena svjetla mijenjaju izgled pojedinih ploha u prostoriji, te o osjećajima što ih u nama pobuđuju promjene svjetla. Koje slike u nama bude Sjene 139, te kakva je veza između svjetla, boja i osjećaja?
Djeca će na radionici, uz pomoć voditeljice, osmisliti i nacrtati svjetiljku koja izražava njihov doživljaj Petercolove svjetlosne instalacije. Ideju će prenijeti na kolaž papir ili foliju, koju će izrezati kako bi dobili željene oblike. Na kraju će sklopiti svjetiljku, povezati s postoljima ili baterijama/led lampicama i predstaviti svoju „svjetiljku osjećaja“ ostaloj djeci na radionici.
Materijal i pribor su osigurani, a radionica je besplatna.
Voditeljica: Tea Janković, dizajnerica i scenografkinja
Prijave za radionicu na email: eduakcija@msu.hr ili na broj telefona; (01) 605 27 00 najkasnije do petka 6. 4. 2012. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.