Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

JEDAN SAT ZA CRTIĆE: "Hopa, hopa konjiću i druge priče"

Petak 6.4. i subota 7.4. u 17 sati
Kino Metropolis, dvorana Gorgona

U bloku kratkih filmova, režiserka kojih je Ivana Guljašević, a scenaristi Bruno Kuman i Ivana Guljašević, u produkciji Školske knjige – Smib, pod zajedničkim imenom HOPA, HOPA KONJIĆU možete saznati tko živi u drvenom neboderu, kamo je sve išao mali kralj na svome konju-stolcu, kako izgleda izbor za najljepšeg pticana, kakve želje ispunjava luda gljiva, kako izgleda ježeva škola, koliko ritmova skriva bubanj i što se krije iza imena Amo-tamo. Idemo u potragu za boljim i čišćim domom, hvatati zvijezde padalice i osluškivati zvukove džungle! Svašta ćemo naučiti i usto se dobro zabaviti.

REDOSLIJED CRTIĆA:

1. Bo-tuov bubanj 5`55
To je iznimna priča o odrastanju, mudrosti, međuljudskim i međugeneracijskim odnosima, o iskazivanju poštovanja prema tradiciji, ali i o spremnosti prihvaćanja novoga. Radnja priče događa se u neobičnom, slikovitom ambijentu, a ispričana je uz pomoć dječaka Bo-tua i njegova bubnja.

2. Pingvin Gašpar 6`33
Kad je pingvin Gašpar čuo da treba nešto poželjeti kad ugleda zvijezdu padalicu, sinula mu je ideja: skinut ću zvijezu s neba, pustiti je da padne i izreći želju. No je li moguće dohvatiti zvijezdu? I hoće li Gašpar dočekati svoju padalicu?

3. Pticani 5`11
Nakon što se pijetao, kos, fazan, paun, puran i golub nisu mogu dogovoriti tko je od njih najljepši, mudri im je mačak predložio da organiziraju izbor za najljepšeg pticana. Ta ideja im se jako svidjela. Na natjecanju su se kočoperili, napuhivali, purlikali, šepirili, šetali i paradirali izmamljujući uzvike divljenja u publici i u žiriju. Pticani su doista bili lijepi. Ali tko je pobijedio?

4. Lude želje 7`43
Svatko ima neku želju, a jedan je obični praščić, koji je volio jesti, valjati se u blatu i šetati šumom, svaki dan imao neku novu i neobičnu želju. Jednog je dana, šetajući šumom i sanjareći, naišao na ludu gljivu koja mu je obećala ispuniti tri želje ako je ne pojede. Što je praščić zaželio i jesu li mu želje ispunjene?

5. Potraga 6`56
To je ekološka priča o potrazi gradskog psa za boljim i čišćim domom. Na tom putu nailazi na razumijevanje drugih životinja i one mu se pridružuju želeći i same čisti dom. Hoće li životinje pronaći svoj novi dom i hoće li on ispuniti njihova očekivanja?

6. Ježeva škola 2`51
Priča je to o ježiću Bodljimiru, prvašiću koji je krenuo u školu kod starog učitelja ježa. Ondje će naučiti kako se sklupčati kad mu je život u opasnosti, kako nakostriješiti bodlje i sve ostalo u što mora biti upućen jedan jež. A zapamtit će i još nešto što će ga obilježiti za cijeli život.

7. Amo-tamo 6`58
Pingvin, medo i tuljan lutali su svaki u svom dijelu polarnog krajolika i dosađivali se. No kad su u polarnoj noći ugledali sjajeće nebo, znatiželjno su krenuli prema toj čudesnoj svjetlosti. A to je bio cirkus! Uživali su u predstavi, a kad je cirkus otišao, uz igru i smijeh spoznali su vrijednost pravog prijateljstva.

8. Drveni neboder 8`47
To je životna priča o stanovnicima neobičnog nebodera s mnogo katova i mnogo stanovnika. Od podruma do krova, kat po kat, upoznajemo stanare, njihove karaktere, probleme koji ih muče i način na koji žive.

9. Hopa, hopa, konjiću 3`40
Na kraljevskom dvoru maleni je kraljević razigran baš kao i svako dijete. Za zabavu mu je dovoljan stolac na kojemu s mnogo mašte i vedrine kreće na čudesno putovanje.
Ova vedra, uglazbljena priča u stihovima pokazuje kako dječja mašta doista ne poznaje granice.

Cijena ulaznice za blok crtića: 25 kn
Za grupu djece (najmanje 10 djece): 10 kn
Ukupna minutaža: 58`17
Rezervacija ulaznica: broj telefona; (01) 605 27 00 ili na email adresu: recepcija@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.