Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Pilot projekt Film u suradnji s Udrugom "Djeca susreću umjetnost"

od 9 do 14 sati, Gorgona i ostali prostori MSU-a

U sklopu projekta „Djeca susreću umjetnost“, koji je pokrenula istoimena udruga, započinjemo pilot projekt o temi filma. Svrha je projekta djeci vrtićke dobi i učenicima osnovnih škola organiziranim posjetima Muzeju suvremene umjetnosti, projekcijama i radionicama, približiti film i filmsku umjetnost u suglasju s drugim umjetnostima i na taj način nadoknaditi postojeće praznine u školskom kurikulumu.
Četiristo učenika iz pet zagrebačkih osnovnih škola upoznat će dugometražni dokumentarni film „Oblak“. Taj film je odabran jer govori o Luki Ritzu, mladiću koji je postao simbolom borbe protiv nasilja nad mladima, koji često čine sami mladi. Intimnu priču ljudi koji su Luku dobro poznavali, njegovih roditelja Suzane i Rena, članova njegovog benda, djevojke, školskih kolega kamerom je ispisao Miroslav Sikavica, filmski i televizijski redatelj, autor nekoliko kratkih dokumentarnih filmova, koji se prvi puta uhvatio u koštac s dugometražnim filmom.
Nakon projekcije filma „Oblak“, djeca sudjeluju u radionicama i obilasku stalnog postava Zbirki u pokretu, gdje uz stručno vodstvo kustosa MSU-a, istražuju djela umjetnika koji su sudjelovali u međunarodnom pokretu Nove tendencije. Bit će to, dakako, djela koja imaju „filmske“ značajke, pokreću se ili se „kreću“ u očima promatrača.
Partneri Pilot projekta Film: Udruga Djeca susreću umjetnost i Muzej suvremene umjetnosti.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.