Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: PLASTIK FANTASTIK

Od 13 do 15 sati, Školica, za dob od 5 do12 godina

Tema optičke iluzije jedna je od omiljenih u umjetnosti šezdesetih godina. Stoga ne čudi što se čitav jedan smjer u umjetnosti toga vremena naziva op-art, a mnoga djela na drugom katu Zbirki u pokretu trepere i titraju pred našim očima. Jedno od njih je i djelo talijanskog umjetnika Alberta Biasija ''Poliptih M'', nastalo uglavnom od plastike, materijala koji je šezdesetih godina, kada je djelo nastalo, postao popularan u proizvodnji mnogih stvari koje još i danas služe svrsi.
Koristeći svakodnevne predmete od plastike, kao što su čaše i šarene slamke, u radionici ćemo pokušati konstruirati oblike – reljefe i skulpture – koji će nas hipnotizirati svojim ''titranjem'' poput Biasijevog ''Poliptiha M''. Naučit ćemo kako u suvremenoj umjetnosti vrijedna umjetnička djela mogu nastati od svakodnevnih i jeftinih materijala i predmeta.
Materijal i pribor su osigurani, a radionica je besplatna.
Voditeljica: Petra Böhm, povjesničarka umjetnosti
Prijave za radionicu na email: eduakcija@msu.hr ili na broj telefona; (01) 605 27 00 najkasnije do petka 13. 4. 2012. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.