Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: „Na granici mogućeg i nemogućeg“, uz 17. edukativnu akciju Voda

Od 11 do 13 sati, Zbirka Richter, Vrhovec 38, Zagreb, za dob od 3 do 7 godina

Ususret početku 17. edukativne akcije Voda održat će se prva u nizu kreativnih radionica pod nazivom „Na granici mogućeg i nemogućeg“ u kojima ćemo nadahnuti istraživačkim svijetom Vjenceslava Richtera, eksperimentirati s vodom i pratiti motiv vode u različitim područjima umjetnosti, u likovnosti, glazbi, arhitekturi.
Kako voda „putuje“? Ima li voda zvuk? Možemo li napravit skulpturu od vode? Neka su od pitanja za male polaznike o kojima ćemo razgovarati, a potom od jednostavnih predmeta konstruirati neobične skulpture.
Niz radionica pod naslovom „Na granici mogućeg i nemogućeg“ nastavak je suradnje s Centrom za kulturu i film August Cesarec, nositeljem projekta „Zvukopis“ koji je usmjeren na istraživanje zvuka, njegovih pojavnosti, značenja i osobina. Koje su veze i dodirne točke ovih područja pokušat ćemo istražiti tijekom travnja i svibnja u četiri kreativne radionice, subotom od 11 do 13 sati, a rezultate radionica prikazati ćemo 18. svibnja u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.
Autorice radionica: Lana Gospodnetić, Ksenija Filipović
Autori Zvukopisa: Ivana Market, Maro Market, Srđan Nogić
Voditeljica: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter
Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a materijal osiguran. Poželjno je najaviti sudjelovanje na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr
DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.