Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Pilot projekt Film u suradnji s udrugom Djeca susreću umjetnost

Ovaj petak nastavljamo sa suradnjom na pilot projektu Film...

U sklopu projekta „Djeca susreću umjetnost“, koji je pokrenula istoimena udruga, započinjemo pilot projekt o temi filma. Svrha je projekta djeci vrtićke dobi i učenicima osnovnih škola organiziranim posjetima Muzeju suvremene umjetnosti, projekcijama i radionicama, približiti film i filmsku umjetnost u suglasju s drugim umjetnostima i na taj način nadoknaditi postojeće praznine u školskom kurikulumu.

Četristo učenika iz pet zagrebačkih osnovnih škola upoznat će animirani film „Tri razbojnika“. Nakon projekcije filma djeca sudjeluju u radionicama i obilasku stalnog postava Zbirki u pokretu, gdje uz stručno vodstvo kustosa MSU-a, istražuju djela umjetnika koji su sudjelovali u međunarodnom pokretu Nove tendencije. Bit će to, dakako, djela koja imaju „filmske“ značajke.

Partneri Pilot projekta Film: Udruga Djeca susreću umjetnost i Muzej suvremene umjetnosti.

Tri razbojnika/Die drei Rauber
Animirani film
Redatelj: Hayo Freitag 2007. godina, Njemačka 75 minuta, sinkronizirano na hrvatski jezik Distributer: Pa-dora, Hrvatska
Prikladno za dob: +6
Nakon smrti roditelja mala Tina treba otići u sirotište, koje vodi zlobna odgajateljica. Kočiju kojom se djevojčica vozi u novi dom, usred tamne šume napadnu trojica razbojnika odjeveni u crne kapute i šešire. Hrabru i pametnu Tina razbojnici potpuno oduševe i ona se dosjeti načina kako bi mogla izbjeći odlazak u sirotište; razbojnike uvjeri da je njen otac bogati maharadža koji je za nju spreman platiti visoku otkupninu, nagovori ih da je otmu, te njihov razbojnički život u nekoliko dana potpuno okrene naglavce. U nastavku upoznamo i zlobnu tetu i njenu jadnu siročad, redom opsjednutog policajca i mnogobrojne pomalo neobične životinje. Nakon ustanka u sirotištu, kojeg prati gađanje s hranom, djeca uzimaju stvar u svoje ruke i zajedno s razbojnicima događaje vode do pravog sretnog završetka.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.