Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

LE ZBOR I „LJUBAV PREMA RIZIKU“

Le Zbor u suradnji s MSU-om poziva vas na akciju i interakciju u povodu Dana borbe protiv homofobije
četvrtak 17. svibnja 2012. u 17 sati

Dan borbe protiv homofobije jest borba protiv svake vrste diskriminacije, a posebno protiv diskriminacije LGBT osoba. Svjetska zdravstvena organizacija izbrisala je homoseksualnost s liste mentalnih poremećaja 17. svibnja 1990. godine pa je stoga taj datum odabran za obilježavanje borbe protiv homofobije.

Le Zbor će ove godine obilježiti Dan borbe protiv homofobije u Muzeju suvremene umjetnosti nastupom i interaktivnim susretom s publikom i medijima.

Izložba „Ljubav prema riziku“ svojim provokativnim i subverzivnim radovima internacionalnih umjetnika koji pomiču granice suvremenog umjetničkog izričaja i promiču rizik kao oblik umjetnosti i življenja pokazala se poticajnim okruženjem za obilježavanje ovogodišnjeg Dana borbe protiv homofobije.

Le Zbor spaja amaterizam, aktivizam i umjetnost . Djelujući u polju rizika, obilato se koristi mainstream produktima i na taj način djeluje subverzivno. U kontekstu rizika to znači preuzeti na sebe etiketu manjine i tako primjerom pozvati na prihvaćenje suživota različitih i priznavanje prava na slobodu svih pojedinaca bez obzira na rodnu i spolnu orijentaciju. Takve rizike bismo svi morali naučiti prihvatiti.

Ujedno vas pozivamo na otvorenje izložbe u povodu izdanja prvog albuma Le Zbora „Hrvatske budnice“ slikarice Helene Janečić u galeriji Prsten HDLU, u petak 18. svibnja 2012. u 20 sati kao i na koncertnu promociju prvog albuma Le Zbora „Hrvatske budnice“ koja će se održati u ponedjeljak, 21. svibnja 2012. s početkom u 21 sat u Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.