Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MAPA VODENIH DOGAĐANJA UZ MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

petak, 18. 5. 2012. od 11 do 22 sata
ULAZ NA IZLOŽBE I SUDJELOVANJE U PROGRAMIMA SU BESPLATNI

Stalni postav, od 11 do 20 sati / izložba Zapisano na vodi

U 16 sati autorica i kustosica izložbe Nada Beroš zaplivat će „slobodnim stilom“ sa zainteresiranim posjetiteljima izložbomZapisano na vodi, mokroj „izložbi u izložbi“ unutar postava Zbirke u pokretu. Nisu potrebne posebne plivačke vještine ni oprema!

Predvorje MSU-a, od 11 do 22 sata / Miris kiše u Baltazar gradu

Slavni istraživač, profesor Baltazar, u predvorju MSU-a dočekuje djecu i mlade željne da nauče više o vodi i u kojim se sve oblicima pojavljuje u razigranom okruženju i scenografiji Baltazar grada. Zahvaljujemo Udruzi profesor Baltazar!

Školica, od 11 do 19 sati / Priče o vodi

Priče o vodi, izložba likovnih radova djece i mladih o temi vodâ, uz sudjelovanje djece iz S.O.S. Dječjeg sela Hrvatska. Voditeljice: Morana Matković, Petra Boehm i Marijeta Karlović

Predvorje MSU-a, ispred Čitaonice, od 11 do 22 sata / Sava kao Jang Ce, Dalibor Martinis kao Mao Ce Tung

Kako je multimedijski umjetnik Dalibor Martinis (Zagreb, 1947.) u svibanjsko predvečerje 2009. preplivao Savu, rekreirajući tim činom poznati događaj iz 1966. godine u kojem je kineski vođa revolucije, Mao Ce Tung, preplivao rijeku Jang Ce? Što je time htio poručiti Mao, a što Martinis? Saznajmo iz video-dokumentacije tog neobičnog projekta nazvanog Savski Jang Ce i razgovora uživo.

Predvorje MSU-a, kraj svjetlarnika, od 11 do 22 sata / Predstavljanje projekta Pimp my Pump (PmP)

Prisjetite se kako smo nekada pili zdravu vodu iz „železnih franceka“, davno prije epidemije flaširanih voda. A možete ju i kušati! Zahvaljujemo Pimp my Pump-ovcima!

Predvorje muzejskog kafića, od 11 do 22 sata / Voda i daske koje vam fale, izložba i prezentacija

Prije nego zakoračite u VODU i krenete prema dasci poslušajte upozorenje iskusnih surfera.Surfanje može teško ugroziti trenutno stanje uma! Posljedice su u većini slučajeva doživotne, a promjene mogu biti i radikalne. Za početak opustite se, sjednite uz more za vrijeme oluje, promatrajte olujne VALOVE koji se lome, zamislite da ste na dasci koja vas nosi preko VALOVA i da se igrate s moćnim prirodnim silama. Vaše je tijeloe već samo po sebi 60% VODA, da li ste spremni da VALOVI postanu 60% vaše duše? SUP – Stand Up Paddling – uspravno veslanje na dasci – najlakši način upoznavanja sa surfanjem – meditacija u pokretu ili SUPer Fitness… Izbor je vaš Windsurfing – jedrenje na dasci – čisti hedonizam na vjetru i valovima, meditacija u ekstremnim, radikalnim uvjetima, lov na trenutak vječnosti dok letimo visoko iznad VALA i trenutna spoznaja koliko smo mali, krhki i smrtni kada padamo u veliki moćan VAL… Zahvaljuejmo na prezentaciji i izložbi: SurfShop.hr - …imamo sve daske koje Vam fale!

Južni plato ispred MSU-a, od 17 sati na dalje / MuZEjKO i potočić...

Kreativne radionice na otvorenom: oslikavanje tridesetmetarskog potoka. Sudjeluje: Društvo Naša djeca Donja Stubica, voditelj Krešimir Bauer. Zahvaljujemo Muzeju voda.

Školica, od 19 do 19.30 sati / Kapljica i kamen

Kapljica i kamen, kazališna predstava za djecu i odrasle u izvođenju Kazališta lutaka LET. Kako kapljice vode otapaju kamen i stvaraju špilje, kako nastaju stalagmiti i stalaktiti, naučit ćemo na ovoj divnoj predstavi sjena u kojoj je baš sve čarobno, tajnovito i vlažno. To je priča o kapljicama vode i kristalićima kalcita koji zajednički stvaraju neobični krajolik – krš ili kras – iz kamena vapnenca, a sama je predstava nastala prema slikovnici Damira Lackovića, višeg kustosa Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu i ilustratora Trpimira Vedriša. Zahvaljujemo Kazalištu lutaka LET i Hrvatskom prirodoslovnom muzeju Zagreb.

Kino Metropolis, u 19.30 / Oblačna priča

Animirani film Oblačna priča – iz serije Profesor Baltazar
Riječ je o jedinom crtiću iz proslavljene serije Profesor Baltazar u kojem lik izgovara jednu riječ – i to riječ VODA! Saznajte zašto!

Južni plato ispred MSU-a, od 20 - 20.30 / Što je zvučnije – vodeni ili didgeridoo slap?

Tradicionalni aboridžinski instrumentdidgeridoo ima svoje vrsne svirače i u Hrvatskoj. Poslušajte kako zvuči taj neobičan, golemi instrument - za čije je majstorsko sviranje potrebno naučiti cirkularno disati baš poput vode koja neprestano teče - u okruženju skrivenih ali bučnih slapova skulpture-fontane slavnog poljskog kipara Mirosława Bałke na južnoj platformi Muzeja. Zahvaljujemo Dubravku Lapaineu (Didgeridoo solo) i udruzi Didgiland.

Južni plato ispred MSU-a, od 20.30 do 21 sat / Voda i led u svemiru

izlaganje uz prezentaciju: Ante Radonić, voditelj Planetarija Tehničkog muzeja
Saznajmo nešto o mogućnostima postojanja skrivenih oceana ispod kore Jupiterovog i Saturnovog mjeseca.

Južni plato ispred MSU-a, od 21 do 22 sata / Kanali na Marsu? Led na Saturnu?

Promatranje planeta uz pomoć teleskopa i članova astronomskog društva Beskraj i foruma portala www.zvjezdarnica.comdočarat će nam istine i zablude „o planetima od vode“ i „planetima bez vode“. Premda niste pali s Marsa, sigurno će vas zanimati što su „polarne kape“ a što „kanali“ na tom planetu, što su pak „prsteni od leda“ uvijek intrigantnog Saturna. Saznajte iz prve ruke u razgovoru s našim astronomima.

U slučaju oblačnog vremena promatranje se otkazuje.
Zahvaljujemo članovima Astronomskog društva Beskraj i foruma portala www.zvjezdarnica.com.

Od 21 sat nadalje na južni plato stiže (glazbena, plesna i vizualna) PLIMA.

Odjenite se prikladno za surfanje, skejtanje, pjevanje, plesanje, sviranje, oslikavanje i ostale tekuće zabave u kojima i vi možete aktivno sudjelovati... Kontaktirajte nas na vrijeme svojim prijedlozima na e-mail: eduakcija@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.