Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

HERE COMES THE CROOK - suvremeni plesni mjuzikl

Loose Collective (AT), dvorana Gorgona u 19:30.

Ova futuristička izvedba proizlazi iz izvornog glazbenog predloška ekstravagantnog mjuzikla, prve doista velike produkcije u povijesti Broadwaya- “Crni razbojnik” (“The Black Crook”) iz 1866. godine.

Austrijski izvođački kolektiv okuplja brojne međunarodno afirmirane izvođače, koreografe i plesače, a u realizaciji ove produkcije koristi strateški potencijal mjuzikla koji se uvijek prezentira s izvjesnom dozom vedrih osjećaja.
Kroz dramaturšku sposobnost da se naprosto skoči u sadašnje vrijeme, grupa otvara imaginarno-fizički prostor koji bi mogao postojati u mjuziklu nekog budućeg razdoblja. Uz emotivno nabijene balade, uz primjese elektronske bossa nove te uz brojne promjene kostima i perike postavljaju pitanja vezana uz estetiku budućeg vremena:
Koje su discipline preostale za osvojiti? Koju to “svetu kravu” možemo potamaniti? Što na pozornici znači preuranjeno odigravanje? Koliko smo mi sami odgovorni u ispunjenju vlastitih vizija?

THE LOOSE COLLECTIVE je austrijska skupina koju čine umjetnici različitih nacionalnosti i iz različitih disciplina: od suvremenih plesača do glazbenika. Alex Deutinger, Alexander Gottfarb, Marta Navaridas i Anna Maria Nowak osnovali su ovaj kolektiv 2009. godine sa željom da stvaraju plesne i glazbene produkcije koje nisu zasnovane na hijerarhijama koje se često nalaze u pojedinim disciplinama.
Za potrebe svoje prve produkcije HERE COMES THE CROOK, surađuju s irskim Michael Dolanom te s dvoje članova bečkog benda 78plus, a koji tijekom predstave glazbu izvode u živo.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.