Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Ivan Ladislav Galeta dobitnik nagrade Vladimir Nazor za životno djelo

Multimedijski umjetnik Ivan Ladislav Galeta ovogodišnji je dobitnik Državne nagrade Vladimir Nazor za životno djelo. Već je desetljećima jedan od najznačajnijih srednjoeuropskih medijskih umjetnika. Njegov je rad na istraživanjima jezika medija fotografije, filma, televizije i videa te u novije vrijeme i mogućnosti interneta dobio značajna priznanja u europskim i izvaneuropskim krugovima medijske umjetnosti. Galetini su filmovi prikazivani na prestižnim filmskim i umjetničkim manifestacijama i festivalima eksperimentalnog filma, a radovi mu se nalaze u važnim muzejskim zbirkama.

Prošle godine u MSU imao je prvu cjelovitu retrospektivu svojih radova pod nazivom „Krajolik nulte točke“ te je tako naša javnost imala priliku na jednom mjestu vidjeti njegova istraživanja koja je paralelno radio u više medija. Nadamo se da je i ta izložba pridonijela prepoznavanju Galetina osebujnog i izvornog opusa.

S ponosom čestitamo umjetniku!


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.