Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica za najmlađe iz ciklusa „Otisci“: Modni mačak

Zbirka Richter, Vrhovec 38, Zagreb
od 11 do 13 sati, dob djece: 3–14 godina

Stiže nam kraj školske godine i ono što nas posebno veseli: LJETNI PRAZNICI !
Ne propustite i ove subote zadnju u nizu likovnih radionica iz ciklusa „Idemo na Vrhovec“ na temu OTISCI.

„Modni mačak“ je super zabavna modna radionica na kojoj ćemo osmišljavati i izrađivati odjeću i obuću, te razne modne dodatke za ljeto!
Svatko od sudionika moći će dizajnirati vlastitu ljetnu kolekciju odjeće, obuće i modnih dodataka, koristeći se mnogim likovnim tehnikama : od crtanja olovkama u boji ili flomasterima, preko kolažiranja i fotomontaže, zatim otiskivanja, pa sve do kombiniranja raznih likovnih tehnika i materijala, uključujući papir-plastiku.
U dizajnu i izradi skica koje ćemo prvo napraviti, koristit ćemo se i lijepljenjem komadića raznih tkanina, te otiskivanjem različitih predmeta prethodno umočenih u boju (pluteni čepovi, komadići spužve, špaga, itd.)
U izradi ljetne obuće koristit ćemo kartone i papire raznih debljina, boja i tekstura, naravno, u kombinaciji s najrazličitijim drugim materijalima.
Od odjeće dizajnirati ćemo: majice, haljine, šoseve, hlače, kostime za plažu, itd. , a od ljetne obuće: sandale, natikače,obuću za vodu, itd.,
Modni dodaci mogu biti : torbice, nakit, naočale, kape, šeširi...
Motivi koje djeca koriste bit će inspirirani radovima V. Richtera, a služit ćemo se i čistim bojama kakve je koristio V. Richter.

Voditeljice i autorice radionica: Ksenija Filipović i Lana Gospodnetić
Potrebno je najaviti se na mail adresu: richter@msu.hrili vesna.mestric@msu.hrdo petka, 15.6. u 16 h.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.