Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

OVOGA LJETA KAMPIRAJTE U MSU!

Ljetni program za djecu i mlade u Muzeju suvremene umjetnosti

30. lipnja – 1. rujna 2012.

Već treću godinu zaredom u ljetnim mjesecima Muzej suvremene umjetnosti organizira program za djecu i mlade (od 5 od 15 godina) sa željom da im pruži sadržajne i kreativne praznike.

Ovoga ljeta tema je avantura kampiranja – koje može biti podjednako zanimljivo i u okruženju vrućeg gradskog asfalta – samo ako se oboružamo znatiželjom i pustimo mašti da bude naš sudrug u kampiranju.

Program „Kampiranje u MSU-u“, započinje u subotu, 30. lipnja i trajat će sve do 1.rujna, svake subote od 11 do 13 sati, uz stručno vodstvo i posjet izložbama u MSU.

Sudionici radionica prvo će istraživati neposrednu okolicu Muzeja, kao i Novi Zagreb, koji u svom ljetnom zelenilu skriva mnoge tajne i pruža brojna mjesta vrijedna putovanja. Djeca su pozvana da ponesu sa sobom dragu im prtljagu od koje se nerado odvajaju ljeti, poneku igračku, slikovnicu i knjigu. Putem će skupljati i predmete na koje najčešće ne obraćamo pažnju – neobične oblutke, grančice, čepove boca, plastiku i stakalca i donijeti ih u Školicu, muzejski edukativni prostor. Od prikupljenog će materijala stvarati svoja djela i priče. Školica će ovog ljeta znatno promijeniti izgled: „izgradit“ ćemo veliki prozračni bijeli šator, koji ćemo zajedničkim naporima urediti, oslikati, ostaviti trag o kampiranju u prirodi i u gradu. Usto, u Muzeju će sudionici radionica posjećivati izložbe i dodatno se oboružati novim znanjima o životu i umjetnosti. Naravno, zakopat ćemo i poneku tajnu u našem šatoru i izvan njega.

Pomoć u kampiranju pružit će, kao i do sada, vrijedne pripravnice, kustosice, volonterke i volonteri koji se trude da plovidba brodom zvanim MSU AVANTURA protekne sigurno i kreativno.

Potrebno je prijaviti se na email: eduakcija@msu.hrili telefon (01) 605 27 00, najkasnije do 29.6.2012.

Sudjelovanje u kampiranju je besplatno.

Ugodne i uzbudljive ljetne praznike želi vam tim Eduakcije!


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.