Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

U MSU nastaje instalacija za londonske Olimpijske igre

Kao dio projekta udruga Heart'n'Soul sastavlja i hrvatski dio globalnog banda "Dean Rodney Singers". Muzej suvremene umjetnosti ustupio je prostor 26. i 27. lipnja 2012. za zajedničke pokuse i radionice s voditeljima projekta.

Udruga Heart'n'Soul jedna je od vodećih kreativnih i produkcijskih kuća koja je s radom započela 1986. u Londonu. Udruga je ujedno i voditelj međunarodnog projekta “Dean Rodney Singers” kojim se ostvaruje ideja autističnog video umjetnika i pop glazbenika Deana Rodneya te oživljava njegov svijet fantazije i mističnih stvorenja. Dean je osmislio instalaciju koja će biti postavljena u Centru South Bank u Londonu za vrijeme Olimpijskih igara. Instalacija se sastoji od interaktivnih audio i video materijala koji se pripremaju u različitim zemljama. Svi materijali su originali radovi Deana Rodneya, a novoformirani bendovi ih miksaju i dorađuju koristeći kompjutorske programe na iPadovima. Bendove čine glazbenici, školovani i samouki, koji imaju neki oblik invaliditeta, ali i oni koji ga nemaju. Zemlje sudionice su Velika Britanija, Hrvatska, Njemačka, Japan, Brazil, Južnoafrička Republika, Kina. Svi članovi međunarodnog banda volontiraju u projektu.

Partneri u Hrvatskoj su Illyria Arts Management, British Council Hrvatska i MSU.

Više informacija o udruzi, kao i o samom projektu, možete pronaći na internetskoj stranici: http://www.heartnsoul.co.uk/


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.