Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

LJETNI PROGRAMI ZA STRANE TURISTE I DOMAĆE POSJETITELJE

Ovoga ljeta započinjemo s novim edukativnim programom namijenjenim u prvom redu grupama posjetitelja iz inozemstva.

Govorite li suvremenu umjetnost? / Do You Speak Contemporary Art?

U stručnom vodstvu stalnim postavom MSU-a, koji smo nazvali „Govorite li suvremenu umjetnost?“, posjetitelje ćemo provesti kroz neozaobilazna mjesta, umjetničke pojave i djela koja govore specifičnim jezikom suvremene umjetnosti za koji nam je ponekad potreban prevoditelj, tumač.
Svi se slažemo, za razumijevanje nekog jezika potrebno je prije svega poznavati vokabular, pa ćemo kroz ova vodstva, svojevrsne tečajeve jezika suvremene umjetnosti, posebno značenje dati tumačenjima pojmova i termina kao što su ready-made, instalacija, interakcija, videoinstalacija, performans, akcija, hepening, agitacija, koceptualna umjetnost...
Neka vas ne uplaši ozbiljnost i stručnost tih pojmova, jer će se naše mlade povjesničarke umjetnosti i edukatorice potruditi približiti ih na zanimljiv način i pritom stvoriti jednu od mogućih slika suvremene umjetnosti kakvu do sada niste poznavali.

Vodstva se održavaju za grupe od najmanje 5 posjetitelja na engleskom, njemačkom, talijanskom, slovačkom i hrvatskom jeziku. Najavite na vrijeme svoj dolazak na e-mail eduakcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00 i pričekajte potvrdu o vodstvu.
Cijena ulaznice i vodstva: odrasli: 30 kuna; djeca do 15 godina: 15 kuna.


Pogled na Zbirke izvana – iz američke škole

Subotom, od 14. srpnja do 25. kolovoza 2012.
od 17 do 18 sati
Elaine Ritchel, mlada američka povjesničarka umjetnosti tijekom ljetnih mjeseci, subotom u 17 sati, vodit će zainteresirane posjetitelje kroz postav Zbirki u pokretu. Program je namijenjen inozemnim gostima i svima koje zanima intrepretacija suvremene umjetnosti stručnjaka i izvornog govornika engleskog jezika. Prema dogovoru termin se može prilagoditi vašim potrebama.
Radeći nekoliko mjeseci kao volonterka u Muzeju suvremene umjetnosti, Elaine Ritchel dobro je upoznala MSU kolekciju i prilike u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti. Nama se pak pruža prilika da upoznamo interpretativne metode kojima se služe američki muzeji u kojima je učila i radila Elaine, koje će ona inovativno primijeniti u tumačenju djela Zbirki u pokretu.

Vodstva izvorne govornice engleskog jezika održavaju se za grupe od najmanje 5 posjetitelja.
Najavite svoj dolazak na e-mail recepcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00 najkasnije do petka u 16 sati i pričekajte potvrdu o vodstvu.
Cijena ulaznice i vodstva: odrasli: 30 kuna; djeca do 15 godina: 15 kuna.
Vodstvo se iznimno neće održati u subotu, 11.8.2012.

PRIVATNO VODSTVO

Ukoliko ste zainteresirani za privatno vodstvo na engleskom jeziku izvorne govornice Elaine Ritchel, dogovorite svoj termin na eduakcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00. Cijena ulaznice i vodstva: 200kn.

Ljetne proslave dječjih rođendana u našem kampu

Ljetni rođendan zna često predstavljati pravu moru! Osobito to znaju djeca čiji rođendani „padaju“ u vrijeme ljetnih praznika kad se većina njihovih prijatelja i vršnjaka izmjestila na druge krajeve svijeta, na more, u planine, na selo...
Postoji ipak jedno cool mjesto koje će vam uistinu pružiti svježinu i hlad: veliki bijeli šator u našoj Školici, u klimatiziranom edukativnom prostoru MSU-a. Kako kampirati i proslaviti „ljetni“ rođendan u MSU-u saznajete na našoj internetskoj stranici www.msu.hr ili na email: eduakcija@msu.hr i telefon: (01) 605 27 00. Predbilježite se na vrijeme. Proslave se održavaju subotom i nedjeljom u poslijepodnevnim satima. Proslave se mogu organizirati i na engleskom jeziku.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.