Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

U FOKUSU: DUBA SAMBOLEC – PREDMET BEZ DOSTOJANSTVA

prostor povremenih izložbi, 18 sati

„Predmet bez dostojanstva“ naslov je izložbe radova koje je kiparica Dube Sambolec donirala Muzeju suvremene umjetnosti. U zadnjem tjednu izložbe naš fokus će ponovno biti na opusu te međunarodno poznate umjetnice koja živi i djeluje na relaciji Ljubljana–Oslo. Od početka umjetničkog djelovanja sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, Duba Sambolec propituje vizualnu percepciju i jezik trodimenzionalnog medija skulpture, problematizira društvenu zbilju, postavlja filozofska pitanja o ljudskoj opstojnosti i ulozi umjetnosti. Njezin opus obuhvaća rad u nekoliko medija: skulpturu, instalacije, crteže, digitalne foto-kolaže, video i site-specific radove.

Pridružite nam se i otkrijte u razgovoru s kustosicom, Jadrankom Vinterhalter, zašto je izložba nazvana „Predmet bez dostojanstva“, kako su mnoge od ovih instalacija izgledale u tadašnjoj Galeriji suvremene umjetnosti na Gornjem Gradu i u Gliptoteci, gdje su bile izložene 1998. te što ih to čini jednako zanimljivima i zagonetnima ondašnjoj i današnjoj publici.

Okupljanje na recepciji MSU-a u 18 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.