Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

„Dolina njezinih patnji“

Predstava u organizaciji Centra za razvoj umjetnosti Artpolis iz Prištine.
Dvorana Gorgona u 20 sati.

Artpolis Centar iz Prištine organizator je predstave „Dolina njezinih patnji“ koja donosi priče žena i djevojaka sa Balkana (Kosovo, Hrvatska i BIH) čije su sudbine obilježila ratna stradanja u regiji. Priče su istinite, govore o zločinima, nestalima, ljubavi i prijateljstvu u vremenu rata te snazi da nastave živjeti zbog sebe samih i zbog drugih. Slušajući njihove priče pruža nam se prigoda da se suočimo s nedavnom prošlošću, zaživimo u sadašnjosti i težimo oprostu u budućnosti.
Predstava redateljice Zane Hoxha Krasniqi temelji se na knjigama „Ženska strana priče“ (ZuC) i „Priče užasa 1998 - 1999“ autorice Sanije Gashi, a priče su birane tako da pokažu različite strane ratnih sukoba. Snažno iscrtavaju različite zločine počinjene protiv žena i djevojaka poput deportacije, pokolja cijelih obitelji, silovanja i fizičkog nasilja.
Predstavu je producirao Centar za razvoj umjetnosti Artpolis.
Potpora švedske nevladine organizacije Kvinna till Kvinna omogućila je više od 20 izvedbi u Kosovu te gostovanja u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori i sad u Hrvatskoj.

Izvedba je na albanskom jeziku s titlovima na hrvatskom jeziku.
Ulaz je besplatan.

Poželjno je rezervirati kartu na e-mail: recepcija@msu.hr

Redateljica: Zana Hoxha Krasniqi
Glumice: Anisa Ismajli, Egzona Ademi, Dardana Mehmeti
Vokal: Elbenita Kajtazi
Pomoćnica redateljice: Pajtim Morina
Dizajn svjetla i zvuka: Skender Latifi


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.