Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Književna večer katalonskog pisca Joana Todó Cortiella

Prizemlje MSU-a u 18 sati.
Ulaz je slobodan.
Program u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca.

Mladi katalonski prozaik i pjesnik Joan Todó Cortiella, predstavit će se publici čitanjem pjesama i ulomaka iz novog romana, koji je još u nastajanju, pod naslovom Lo melic del món (Centar/pupak svijeta). Tema romana je povratak u roditeljski dom u malenom gradiću La Sénia u Kataloniji. Roman, u kojem autor oslikava portret zabačenog katalonskog gradića, počeo se oblikovati iz tekstova koje je Todó objavljivao u katalonskom časopisu L'Avenç, a koji se stilski oslanjaju na, kako autor kaže, Magrisa i Sebalda.

Pisca će predstaviti Dinko Telećan, pjesnik, pisac i prevoditelj te Vedrana Lovrinović, prevoditeljica koja je i prevela s katalonskog dijelove autorova opusa.

MSU se prošle godine uključio u međunarodni program razmjene Hrvatskog društva pisaca tako da u svome apartmanu nekoliko dana ugosti književnika koji ima rezidencijalni boravak u kući Kamov u Rijeci. Za uzvrat, pisac-gost će napisati priču nadahnutu boravkom u Muzeju.

Bilješka o autoru
Joan Todó Cortiella rodio se 1977. u La Séniji (mjesto na granici Katalonije i País Valencije). Studirao je teoriju književnosti i komparativnu književnost na Sveučilištu u Barceloni. Od studija pa sljedećih petnaest godina živio je u Barceloni, a onda se 2011. vratio u rodno mjesto.
Godine 2007. objavio je knjigu pjesama Los fòssils (al ras) (Fosili [na otvorenom]), a 2012. zbirku El fàstic que us cega (The revulsion that blinds you). Godine 2011. objavio je prozni naslov, A butxacades (By handfuls). Surađuje s časopisima Paper de Vidre, Caràcters i L'Avenç.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.