Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

BESPLATNA SRIJEDA U MSU

Tematske šetnje uz Miljenka Horvata i Antuna Motiku.
Zbirke u pokretu, 16:00 – 17:00

U besplatnoj srijedi poklanjamo vam i dvije šetnje, dva tematska vodstva, kroz naš stalni postav Zbirke u pokretu, kako bismo vas potaknuli da posjetite naše dvije nedavno otvorene izložbe u susjednom prostoru za povremene izložbe: Miljenko Horvat: Traganja i Antun Motika: Eksperimenti.

U 16 sati kustosica Ivana Janković, autorica izložbe Antuna Motike, na 3. katu stalnog postava u cjelini Velika enigma svijeta, uz kolaže Antuna Motike i gvaševe Josipa Seissela, govorit će o odnosu te dvojice umjetnika, koji su prijateljevali u Zagrebu u vrijeme dok su radili na Obrtnoj školi (danas Školi primijenjene umjetnosti) te objasniti kako je Pariz i njegovo duhovno ozračje djelovao na nadrealističke cikluse Motike i Seissela.
U 16:30 sati kustosica Radmila Iva Janković, autorica retrospektivne izložbe o Miljenku Horvatu, na 1.katu stalnog postava, provest će publiku po uvijek intrigantnom opusu Grupe Gorgona, dio kojeg je izložen u cjelini Projekt i sudbina, a posebno će se osvrnuti na djelo Miljenka Horvata, najmlađeg Gorgonaša te na njegov odnos s duhovnim ocem Gorgone, Josipom Vaništem.

Okupljanje u predvorju Muzeja u 16 sati.
Nisu potrebne predbilježbe.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.