Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: (De)kolaž

od 15 do 17 sati, Školica
dob djece: 7–12 godina

Vjerujemo da ste tehniku kolaža već upoznali, u školi ili u našim MSU radionicama. Ovaj put upoznat ćemo se s novom tehnikom izrade umjetničkog djela koja ima polazište u kolažu, a zove se dekolaž. Već joj sam naziv kazuje da se nešto oduzima u toj tehnici, umjesto da se gradi (prostor, ploha), nešto se razgrađuje, dekonstruira.
Na nedavno otvorenoj izložbi hrvatskog umjetnika Miljenka Horvata: Traganja, pronaći ćemo radove na kojima umjetnik istražuje grad i ulične prizore – takozvanu urbanu ikonografiju – tema kojom su se šezdesetih i sedamdesetih godina bavili mnogi svjetski umjetnici. Miljenko Horvat bilježio je primjere dekolaža kakve je pronašao na ulicama brojnih gradova koje je proputovao u mladosti, od Pariza preko Kuala Lumpura do New Yorka. I mi ćemo se upustiti u izradu sličnih dekolaža i pokušati stvoriti vlastitu verziju „umjetnosti poderanih plakata“. Na putu prema muzeju obratite pažnju na stare, poderane plakate, reklame, obavijesti, zidove, panoe i pločnike išarane grafitima i natpisima, a ukoliko imate mobitele s kamerama (ili ih imaju vaši roditelji i pratioci), zabilježite ih njima. Ukoliko ih nemate, bit će dovoljno da nacrtate prizor koji je privukao vašu pažnju i o kojem ćemo razgovarati i pokušati ga „dekolažirati“.

Pribor i materijal naći ćete u Muzeju, a nadahnuće potražiti u šetnji od vašeg naselja do škole i Muzeja.
Voditeljica:Morana Matković, povjesničarka umjetnosti

Potrebno je najaviti se na e-mail: eduakcija@msu.hr do petka 12.10.2012. u 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.