Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ART POP WORKSHOP - KREATIVNA RADIONICA POP KULTURE U MSU!

TKO? MSU i legendarni pjevač prve punk skupine na Balkanu-PANKRTA iz Ljubljane (Slovenija) PETER LOVŠIN i gost- nekadašnji tekstopisac Pankrta prof.dr.sc. Gregor Tomc
ŠTO? ART POP WORKSHOP (kreativna radionica pop kulture)
GDJE? dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti , Av.Dubrovnik 17, Zagreb
KADA? 9., 10. i 11. listopada 2012. u 18:00 sati
ZAŠTO? ZATO!!

U kreativnim radionicama MSU-a naslovljenima ART POP WORKSHOP, 9., 10. i 11. listopada 2012. u 18 sati, predavanja će održati afirmirani art pop umjetnik/ca iz inozemstva koji svojim djelovanjem i opusom spaja popularnu kulturu i suvremenu umjetnost. Predavanja, odnosno radionice, se sastoje i od teorijskog i praktičnog dijela, a polaznici će na kraju prve sezone radionica održati jednu vrstu finalnog nastupa na kojem će pokazati stečeno znanje.

U okviru prve sezone ART POP WORKSHOPA koja započinje već sljedećeg tjedna u MSU gostuju pop/rock umjetnici: PETER LOVŠIN (Ljubljana-Slovenija) u listopadu 2012., VLADA DIVLJAN (ex IDOLI; Beč-Austrija) u studenom 2012. i MARKO BRECELJ (ex BULDOŽER; Koper-Slovenija) u prosincu 2012.

Za 2013. godinu predviđena su gostovanja Zorana Predina, Darka Rundeka, Srđana Gojkovića-Gileta i Ede Maajke, a nakon njih i svjetskih perjanica i vodećih autora svjetskog autorskog rocka koji u svojem radu koriste iskustva drugih umjetnosti poput Davida Byrnea, Patti Smith i Laurie Anderson.

Radionice će se održati u prostorima MSU-a, u dvorani Gorgona i Školici, a prvi predavač je pop/rock umjetnik iz Ljubljane PETER LOVŠIN. Urednik i koordinator programa je mr.sc. Branko Kostelnik, voditelj programsko-izložbenog odjela u MSU.

Sve prijeve šaljite na adresu MSU, Avenija Dubrovnik 17 ili na e mail: branko.kostelnik@msu.hr
Sudjelovanje u radionicama je besplatno!!!


PETER LOVŠIN i gost GREGOR TOMC
(Slovenija) – od 9.10 do 11.10. 2012.

Pioniri punka i autorski tandem prve punk skupine na Balkanu, ljubljanske grupe PANKRTI iz 1977. godine, prikazat će u nizu predavanja i praktičnih akcija na koji se način stvara ideja i tema punk/rock pjesme. Na svojoj će radionici polaznicima pokušati pojasniti kreativne postupke u procesima stvaranja i skladanja rock pjesme, kao i kontekstualiziranje tema punk/ rock pjesama s posebnim naglaskom na tekst i društveni kontekst. Prof.dr.sc. Gregor Tomc, kao redovan profesor - predavač sociologije kulture na ljubljanskom Sveučilištu i kao poseban gost MSU-a i Lovšina, održat će jednodnevno predavanje iz teorije sociologije kulture i ukazati polaznicima na utjecaje društva na rock autore.

Pjevač i skadatelj Peter Lovšin u svojem će dijelu radionice prezentirati polaznicima koliko je važan uvjerljiv način izvedbe pojedine punk/rock pjesme i način kako se dolazi kvalitetnog iskaza.
Lovšin će također pokazati vrijedne audio, video i filmske materijele poput filma o slovenskim Sex Pistols-Pankrtima, audio snimke Pankrta, ali i one iz svoje uspješne i dugodišnje samostalne karijere (Sokoli, Vitezovi okrugle mize i Španski borci) kao i ekskluzivno nove, tek snimljene materijale sa svog novog albuma „Za spremembo“ koji izlazi za nepunih mjesec dana, a na kojem je i novi singl „Ljubav na granici“ - singl po prvi put negovoj 35.godišnjoj karijeri na hrvatskom jeziku. Lovšin također s polaznicima nastoji ostvariti interakciju u okviru osebujnih dijaloga koji predavanjima daju poseban šarm i zanimljivost.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.