Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

IDEMO NA VRHOVEC!

Radionice za predškolski uzrast u Zbirci Richter, Vrhovec 38. Subotom od 11 do 13 sati.

S veseljem najavljujemo nastavak održavanja, kreativnih radionica u Zbirci Richter i pozivamo djecu i njihove roditelje, kao i naše stalne sudionike, da nam se priključe i ove jeseni na Vrhovcu 38.
Radionice će se održavati svake subote do kraja 2012.godine, a kroz svaku radionicu naučit ćemo nešto novo, istražujući što sve možemo stvoriti oblikovanjem papira. Sposobnost oblikovanja papirom razvijena je u mnogim zemljama svijeta, a u nekim je i omiljena zabava za djecu i odrasle.
PAPIR je veoma pristupačan i podatan materijal. Budi maštu, te omogućuje oblikovanje na mnogo raznih načina. Papir možemo rezati, savijati, gužvati, lijepiti, te oblikovati i kombinirati sa drugim materijalima. Razne vrste papira susrećemo i u dizajnu. Osim za podlogu, papir koristimo i za izradu slika, reljefa, skulptura, mobila, maketa i još mnogo toga.

Prva u nizu radionica, namijenjena djeci predškolskog uzrasta, održat će se 20.10.

Da li se sjećate svog prvog dodira s papirom i svojih prvih kreacija nastalih savijanjem i oblikovanjem papira?
Svi kao djeca naučimo raditi avione presavijanjem papira. No, da li je to sve što se presavijanjem papira može dobiti? Na ovoj radionici djeca će istražiti i naučiti kakvi se sve oblici mogu napraviti presavijanjem papira. To neće biti sve. Prije izrade svake skulpture djeca će svoj papir ispuniti crtežom, radeći u tehnici olovaka u boji. Po uzoru na Richterove spontane crteže, od malih kružića i krivulja stvarat će vlastite kompozicije na papiru. Obojani papir koristit će kako bi presavijanjem pokušali napraviti jednostavne oblike: mačku, psa, brod, kapu itd.
Za izradu nam neće biti potrebne ni škare, ni ljepilo!

Voditeljica radionice: Lana Gospodnetić, odgajateljica predškolske djece
Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.
Poželjno je najaviti sudjelovanje do petka 19. 10. na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr
Vrijeme održavanja: subota, 20. listopad 2012. od 11–13 sati

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE
: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.