Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

NAJAVLJUJEMO: 4. DANI FOTOGRAFIJE ARHIVA TOŠO DABAC

Grad Zagreb bit će glavna tema ciklusu od dvanaest predavanja i pet fotoradionica koje će se tijekom listopada oddržati u Arhivu Tošo Dabac u Ilici 17 i Muzeju suvremene umjetnosti.

Izložbom fotografija Toše Dabca iz zagrebačkog ciklusa pod nazivom „Tošo Dabac: (U)lice Zagreba“, 30. listopada 2012.u NO galeriji počinju 4. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac.

Na izložbi će biti predstavljane rjeđe objavljivane fotografije Toše Dabca (Nova Rača 2007.- 1970. Zagreb) iz njegovog iznimno bogatog opusa koji sadrži preko 200 000 negativa u zbirci koja se čuva i stručno obrađuje na istom mjestu na kojemu je nestor hrvatske fotografije davne 1940. godine osnovao svoj fotografski atelijer.
Dabčeve urbane fotografije iz šireg vremenskog raspona, od tridesetih do kraja pedesetih godina prošlog stoljeća, potvđuju ga kao autora lirske kronike vlastitog grada. Mladen Tudor o Dabcu je zapisao: „On je fotograf trotoara, zanat mu je cesta, a zvanje intuicija. Njegova je kamera nepodmitljiva, ona je podčinjena vremenu.“
Grad Zagreb bit će glavna tema ciklusu od dvanaest predavanja i pet fotoradionica koje će se tijekom listopada održavati u Arhivu Tošo Dabac u Ilici 17 i Muzeju suvremene umjetnosti.

Dani fotografije Arhive Tošo Dabac do danas su ugostili više vrsnih predavača i umjetnika koji su osim medija fotografije tematizirali i druga područja vizualnih umjetnosti poput videa i filma, a s takvim pristupom nastavljamo i ove godine.

Kustosice izložbe i organizatorice 4.dana fotografije: Marina Benažić i Daniela Bilopavlović Bedenik

Izložba ostaje otvorena do 2.prosinca 2012.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.