Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

INFORMAL EUROPEAN THEATRE MEETING 2012.

U sklopu programa IETM-a u Muzeju suvremene umjetnosti 25.10. i 26.10.2012. održavaju se izvedbe predstava Ispod sklopljenih očiju i Saloma.

IETM 2012 program @ MSU:

četvrtak, 25.10. 2012.

Zagrebački plesni ansambl (HR)
Ispod sklopljenih očiju
21:00 (55'), Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17

Branko Brezovec (HR)
Saloma
22:30 (80'), Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17

petak, 26.10. 2012.
Branko Brezovec (HR)
Saloma
22:30 (80'), Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17


IETM, jedna od najvećih krovnih svjetskih organizacija za izvedbene umjetnosti čije članstvo broji preko 500 organizacija iz 45 zemalja, svoj plenarni sastanak održava ove godine u Zagrebu, i to od 25. do 28. listopada u Studentskom centru u Zagrebu, Savska cesta 25.

Program plenarnog zasjedanja uključuje brojna predavanja, među kojima ona ministrice kulture prof. dr. Andree Zlatar Violić, Michaela Kaisera iz njujorškog Kennedy Centra, umjetnika Dragana Živadinova, zatim Gordane Vnuk, Arnda Wesemanna i brojnih drugih teoretičara i praktičara izvedbenih umjetnosti, ali i bogat umjetnički program dvadesetak plesnih i kazališnih predstava i performansa hrvatskih umjetnika, uz koji će se u tri hrvatska grada – Rijeci, Zagrebu I Dubrovniku – usporedo odvijati i program festivala Perforacije. Osim što će umrežavanjem i poticanjem na suradnju nastaviti svoje napore u unaprijeđenju izvedbenih umjetnosti, ovo će zasjedanje mreže IETM pokušati dati i odgovor na pitanja koje su to umjetničke paradigme razvijene tijekom protekla dva desetljeća, kako su (umjetnički) ideali generirani, podržavani i poticani te koje ideje i umjetničke prakse streme napretku i isti pogone.

U umjetničkom programu IETM-a sudjeluju Nataša Rajković i Bobo Jelčić, Ivica Buljan, Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo, Trafik, Zagrebački plesni ansambl, Branko Brezovec, Oliver Frljić, Petra Zanki i Britta Wirthmüller, Zrinka Šimičić Mihanović, Sanja Tropp Frühwald, Marjana Krajač, Saša Boić i Petra Hrašćanec, BADCo., Bacači Sjenki, Room 100, Aleksandar Stojković, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, Matija Ferlin, Bojan Đorđev i Stipe Kostanić.

Organizacijski odbor IETM-Zagreb 2012 čine Domino (festivali Perforacije i Queer Zagreb), POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, SC Kultura promjene / Teatar &TD, Hrvatski institut za pokret i ples/Plesni centar Zagreb, Eurokaz, Drugo more (Rijeka).


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.