Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICE U MSU I ZBIRCI RICHTER

Program za najmlađe ove se subote odvija na 2 lokacije - u Školici u Muzeju suvremene umjetnosti i u Zbirci Richter na Vrhovcu 38.

RADIONICA: STOLAC – OD IDEJE DO PREDMETA
od 15 do 17 sati, Školica
Dob djece: 9–12 godina

Sigurno ste u šetnji našim muzejom na 1. katu zapazili stalnog stanara postava - pozlaćeni stolac umjetnika Josipa Vanište. Nedavno su se u postav Zbirke u pokretu uselili brojni zanimljivi komadi namještaja i predmeti iz svakodnevne upotrebe svjetski poznatog dizajnera Karima Rashida. Promatrajući te maštovito dizajnirane predmete kao što su stolne lampe, vaze, košare i komadi namještaja, osmislit ćemo i izvesti vlastite modele stolaca od likovnih i nelikovnih materijala. Sigurno se pitate zašto baš stolac kao tema? Iako se ideja stolca čini vrlo jednostavnom – potrebno je osmisliti i oblikovati predmet koji omogućuje sjedenje - uvidjet ćete koliko mnogo različitih oblika možemo dizajnirati. Naši će stolci biti samo modeli i nećemo zaista moći na njima sjediti kao na onima Karima Rashida, no kroz igru s materijalima i bojama otvorit ćemo vrata u svijet dizajna i naučiti prepoznati da je dizajn svuda oko nas.
Sav materijal i inspiraciju za svoje prve dizajnerske uratke pronaći ćete u Školici i stalnom postavu MSU-a.

Voditeljica: Nikolina Knežević, profesorica likovne kulture i dizajnerica
Potrebno je najaviti se na e-mail: eduakcija@msu.hr do petka 26.10.2012. u 16 sati.


RADIONICA: NEOBIČNI OKVIRI

Zbirka Richter, Vrhovec 38, od 11 do 13 sati
Dob: 7 do 14 godina

Druga u nizu subotnjih radionica nosi intrigantan nazivom „NEOBIČNI OKVIRI“ . Na ovoj ćemo radionici istražiti načine kako od papira, kartona, špage, te raznim kombinacijama papira i drugih materijala, napraviti neobične, maštovite i vesele okvire. I ovoga puta inspiraciju ćemo potražiti u umjetničkim radovima u stalnom postavu Zbirke Richter.

Voditeljica radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.

Poželjno je najaviti sudjelovanje do petka 19. 10. na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus 129 iz Mandaličine do Vrhovca.
DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.