Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

PREDAVANJA UZ 4. DANE FOTOGRAFIJE ARHIVA TOŠO DABAC

Grad Zagreb bit će glavna tema ciklusu od dvanaest predavanja i pet fotoradionica koje će se tijekom listopada održati u Arhivu Tošo Dabac u Ilici 17 i Muzeju suvremene umjetnosti. Prvo predavanje je u ponedjeljak 5.11.2012. u 18 sati.

5.11.2012. u 18 sati, Arhiv tošo Dabac, Ilica 17
predavanje: ŠIRENJE GRANICA FOTOGRAFIJE PRVE POLOVINE 1970-IH GODINA U HRVATSKOJ
Iva Prosoli
, kustosica u Muzeju grada Zagreba, umjetnička asistentica na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu

Tema predavanja je vrijeme koje je prihvaćanjem konceptualne umjetnosti, performansa, hepeninga… na našim prostorima donijelo i potrebu za redefiniranjem fotografije. S jedne strane javljaju se eksperimenti unutar samog medija, koji se više ne zadovoljava prvotnom i dominantnom prikazivačkom funkcijom, dok s druge strane fotografija, često zbog nedostatka novca da bi se ostvario film ili video, ostaje jedini dokument umjetničkih akcija. Neminovno dolazi do prožimanja pa i direktnog međusobnog utjecaja različitih grana umjetnosti, pri čemu fotografija igra sve aktivniju ulogu.

8.11.2012. u 18 sati, Arhiv Tošo Dabac, Ilica 17

predavanje/predstavljanje: MEĐUNARODNI FESTIVAL FOTOGRAFIJE ORGAN VIDA
Marina Paulenka
, fotografkinja i Krešimir Zadravec, fotograf - Organ vida

Već pet godina na hrvatskoj i zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj sceni, taj festival promovira dokumentarnu fotografiju, okuplja suvremene umjetnike iz zemlje i svijeta i raznim akcijama pridonosi razvoju fotografske kulture. Najava 5. međunarodnog festivala fotografije, okvirnog programa i osvrta na dosadašnji rad i postignuća, okvirne su teme o kojima će biti riječi na predstavljanju.

Više informacija o 4.danima fotografije Arhiva Tošo Dabac: marina.benazic@msu.hr, daniela.bilopavlovic@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.