Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

NAGRAĐEN 5000. POSJETITELJ IZLOŽBE KARIMA RASHIDA

Izložbu Karima Rashida „Ideologija ljepote“ vidjelo je 5.000 posjetitelja u samo 14 dana koliko je dostupna za razgledavanje.

Učenik Osnovne škole Ljudevit Gaj iz Krapine, Kristijan Tušek, pettisućiti je posjetitelj hit izložbe u MSU, „Ideologija ljepote“ Karima Rashida. Kristijan je na poklon dobio katalog izložbe i godišnju ulaznicu Kluba prijatelja MSU-a.
Publika iz cijele Hrvatske, pa i regije, pokazala je velik interes za radove svjetske dizajnerske zvijezde. Rashidovi radovi, umjetnički i uporabni, jarkih boja i plijenećih oblika postavljeni su unutar „Zbirki u pokretu“, stalnom/promjenjivom postavu MSU-a. Svaki je Rashidov rad u dijalogu s nekim od djela iz postava. Među njima su velikani iz svjetske povijesti umjetnosti, poput Victora Vasarelya ili Alberta Biasija, ali i velikani hrvatske suvremene umjetnosti, poput Ivana Picelja ili Aleksandra Srneca.

Dizajnerska filozofija Karima Rashida jest pomicanje granica između umjetnosti i dizajna. Na oduševljenje publike, uspio je u svojoj nakani koju je opisao: „Napravio sam izložbu koja prelazi granice i pokušava spojiti, pomiriti, angažirati, pa čak katkad i zamagliti umjetnost stalnog postava Muzeja suvremene umjetnosti.“

Podsjećamo da se posjetom izložbi može osvojiti i Rashidov „Vertex“ stolac. Naime, kupnjom ulaznice za izložbu stječete pravo sudjelovanja u nagradnoj igri. Nekom od posjetitelja će se osmjehnuti sreća, a dobitnik će biti izvučen 31. prosinca 2012. u podne. Sponzor nagradne igre: ZZconcept.

Kustosi izložbe: Tihomir Milovac, muzejski savjetnik MSU-a i dr. Albrecht Bangert, Bangert Verlag u suradnji s Neue Sammlung, München (The International Design Museum).


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.