Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ART POP WORKSHOP - KREATIVNA RADIONICA POP KULTURE U MSU!

TKO? MSU i legendarni gitarist, pjevač, skladatelj i vođa kultnih IDOLA, ponajbolje pop skupine osamdesetih na Balkanu - VLADA DIVLJAN
ŠTO? ART POP WORKSHOP (kreativna radionica pop kulture)
GDJE? dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti
KADA? 27.11. u 20:15 h, 28.11. i 29.11.2012. u 19.30 h
ZAŠTO? Zato!!!

U kreativnim radionicama MSU naslovljenima ART POP WORKSHOP, u trajanju od 3 dana, jedan će afirmirani art pop umjetnik/ca iz inozemstva koji svojim djelovanjem i opusom upravo spaja popularnu kulturu i suvremenu umjetnost, održati predavanja, odnosno radionicu, u okviru koje će kroz teoretski i praktični dio polaznicima predavati na zadanu temu iz svog područja. Na kraju radionice polaznici će održati jednu vrstu finalnog nastupa (tekstovi, pjevanje, pjesme, recitacije....) u kojem će pokazati iskustva naučena tijekom rada na radionici.
Radionice će se održavati u prostorima MSU-a, u dvorani Gorgona i u Školici, a u listopadu prvi je predavač bio pop/rock umjetnik iz Ljubljane PETER LOVŠIN - pjevač i skladatelj prve punk grupe na Balkanu PANKRTI. Urednik i koordinator programa mr.sc. Branko Kostelnik - producent MSU i voditelj programsko-izložbenog odjela u MSU.
Ovog mjeseca, krajem studenog, točnije 27., 28. i 29.11.2012. predavač na radionici bit će legendarni pjevač i skladatelj kultne pop grupe osamdesetih IDOLI - VLADA DIVLJAN.

VLADA DIVLJAN (Beč, Austrija / Beograd, Srbija) - studeni 2012.

Vlada Divljan jedan je od najplodnijih i najkvalitentijih autora ex YU novog vala s kraja sedamdesetih i početka osamdestih. U okviru svoje radionice polaznicima će pokušati prenijeti svoje bogato iskustvo skladanja, sviranja i izvedbe pop rock pjesme stečeno tijekom svoje 35-ogodišnje karijere počevši od prvih dana karijere krajem sedamdesetih (ZVUK ULICE) preko super popularne grupe IDOLI u osamdesetima, pa sve do samostalne karijere u devedesetim i nultim godinama.
Kultni pjevač, koji je i danas aktivan i čest gost zagrebačkih i hrvatskih klubova i pozornica, prikazat će u nizu predavanja i praktičnih akcija na koji se način stvara ideja i tema pop/rock pjesme. U svojoj će radionici polaznicima pokušati pojasniti kreativne postupke u procesima stvaranja i skladanja pop/rock pjesme kao i kontekstualiziranje tema pop/rock pjesama s posebnim naglaskom na melodiji, tekstu, ali i društvenom kontekstu.

Gitarist, pjevač, skladatelj i vođa kultnih IDOLA Vlada Divljan prezentirat će polaznicima koliko je važan uvjerljiv način izvedbe pojedine pop/rock pjesme i način kako se dolazi kvalitetnog iskaza, kao i način i proces rada na filmskoj glazbi čiji je također autor.
Divljan će također pokazati vrijedne audio, video i filmske materijele poput , video i audio snimke IDOLA te njegovih uzora i autora koji su najviše utjecali na njega, kao i one iz njegove samostalne karijere s bendom NEVLADINA ORGANIZACIJA te ekskluzivno i nove, tek snimljene materijale sa zagrebačkim bendom LJETNO KINO i njegovim dugogodišnjim prijateljem i suradnikom Maxom Jurčićem (ex FILM, VJEŠTICE....). Divljan će također s polaznicima nastojati ostvariti interakciju u okviru osebujnih dijaloga koji predavanjima daju poseban šarm i zanimljivost.

U okviru prve sezone ART POP WORKSHOPA u MSU gostuju slijedeći pop/rock umjetnici: PETER LOVŠIN (Ljubljana-Slovenija) - listopad 2012.; VLADA DIVLJAN (ex IDOLI) - studeni 2012. i MARKO BRECELJ (ex BULDOŽER) - prosinac 2012.

Za 2013.godinu predviđena su gostovanja ZORANA PREDINA, DARKA RUNDEKA, SRĐANA GOJKOVIĆA-GILETA i EDE MAJKE, a nakon toga i svjetskih perjanica i vodećih autora svjetskog autorskog rocka koji u svojem radu koriste iskustva drugih umjetnosti poput DAVIDA BYRNEA, PATTI SMITH i LAURIE ANDERSON.

Sve prijave na adresu: MSU, Avenija Dubrovnik 17 ili na e mail: branko.kostelnik@msu.hr
Ulaz je besplatan!!!!!!!


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.