Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: IDEMO NA VRHOVEC!

Zbirka Richter, Vrhovec 38, od 11 do 13 sati
Radionica je namijenjena djeci školskog uzrasta (od 6 do 13 godina).

U sklopu ciklusa radionica Idemo na Vrhovec!, ove je subote na programu radionica „Ukrasne kutije“. U svakom domu je često potreban dodatni prostor za odlaganje raznih stvari: knjiga, novina, časopisa, CD-a, i raznih drugih predmeta...
Odlično rešenje za ovaj problem su dizajnirane kutije koje mogu biti veoma praktične, funkcionalne i koje se dobro uklapaju u svaki prostor.
Ukrasne kutije mogu biti napravljene od različitih materijala, a mi ćemo ih na ovoj radionici izraditi od tvrdog kartona. Nakon što odaberemo veličinu i oblik kutije, površinu ćemo obložiti oblicima izrezanim iz papira u boji, stvarajući zanimljive kompozicije rezanjem i lijepljenjem na podlogu. Inspiraciju za dizajn potražiti ćemo, kao i svaki put, u Richerovim radovima. Kao poticaj, poslužit će nam djela V. Richtera iz ciklusa Sistemskih grafika i Prostornih slika. U izradi svake kutije koristit ćemo se raznim likovnim tehnikama, a također ćemo kombinirati razne tehnike međusobno, koristeći se pritom i raznim materijalima. Kutije mogu biti različitih dimenzija, oblika i boja, a dizajn će biti prilagođen prostoru za koji smo ga namijenili (dječja soba, predsoblje, dnevni boravak, itd.). Djeco, dođite i ove subote u Zbirku Richter! Zabavit ćete se i naučit ćete nešto novo!

Radionicu vodi Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica.
Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.

Poželjno je najaviti sudjelovanje do petka 23. 11. 2012.na broj 01 60 52 700 ili na e-mail: richter@msu.hr

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus129 iz Mandaličine do Vrhovca.
DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.