Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: POŠALJIMO PORUKU

Školica, od 15 do 17 sati
Dob djece: 8 -12

U veseli svijet dizajna zakoračili smo prije nekoliko tjedana izrađujući maštovite modele stolaca inspirirane radovima Karima Rashida. Naše se putovanje i druženje sa slavnim dizajnerom nastavlja dalje, samo ćemo zaploviti u malo drugačijem smjeru.
Jeste li primijetili koliko reklama, logotipa i raznih znakova možete pronaći na ulicama vašeg naselja ili grada? Svi oni imaju svoje značenje i šalju određenu poruku nama koji ih promatramo. Neki su od njih toliko prepoznatljivi da već na prvi pogled znamo da predstavljaju neku trgovinsku marku ili pak znak za zaustavljanje u prometu. Takve znakove i logotipe osmišljavaju vrijedni kreativci - dizajneri. Na našem putovanju svijetom dizajna i mi ćemo kao mladi dizajneri kreirati vlastite logotipe i simbole koji će nositi određene poruke. Potom ćemo gotovim uratcima ukrasiti neke odjevne predmete i tako učiniti našu poruku vidljivu svima.
U subotu, u Školici, saznat ćete o kojim se to odjevnim predmetima radi te kako će se naši simboli preseliti na njih. Od vas očekujemo samo želju za još jednom dizajnerskom pustolovinom.

Voditeljica: Nikolina Knežević, profesorica likovne kulture i dizajnerica
Potrebno je najaviti dolazak na e-mail: eduakcija@msu.hr do petka, 30.11.2012. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.