Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Zrinjevac donirao i posadio osam stabala ginka ispred MSU-a

Dar za 3. rođendan

Zahvaljujući suradnji Muzeja suvremene umjetnosti i Zagrebačkog holdinga, podružnice Zrinjevac, od sada se i na južnom platou, ispred glavnog ulaza u zgradu, nalaze stabla ginka.

Ginko, simbol dugovječnosti i snage, plodnosti, prijateljstva, prilagodljivosti i nepobjedivosti, darovao nam je Zrinjevac d.d. uoči trećeg rođendana MSU-a, kako bi posjetiteljima učinio ulazak u Muzej privlačnijim, a boravak pred zgradom ugodnijim i „toplijim“ u svim godišnjim dobima.

U duhu dugogodišnje uspješne suradnje vezane uz sajam cvijeća Florart, Zrinjevac d.d. prepoznao je ginko kao umjetnički motiv kroz povijest i suvremenost, te je odlučio pomoći u realizaciji izvornog arhitektonskog projekta Igora Franića. Tijekom izložbe slavnih Britanaca Gilberta & Georgea, Jack Freak Pictures, u MSU-u, u ljeto 2010, koji su tom stablu posvetili čuveni ciklus radova predstavljen na Venecijanskom bijenalu, bilo je postavljeno prvo stablo ginka u golemoj antracit tegli pred Muzejom.

Nesumnjivo će se djeca, naši najvjerniji posjetitelji, rado zaustavljati kod divovskih posuda s ginkom – stablom starijim od dinosaura. Nadamo se da će stabla brzo rasti, još dugo „puštati korijenje“ i plijeniti pozornost ispred našeg najvećeg doma suvremene umjetnosti.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.